Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κουαρταραρό

Moto GP: Εύκολη νίκη για τον Κουαρταραρό στη Μεγάλη Βρετανία

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό έδειξε σε όλους πόσο δυνατός, πετυχαίνοντας μια άνετη νίκη στη Μεγάλη Βρετανία. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Άλεξ Ρινς με Suzuki και στην τρίτη ο Αλέιξ Εσπαργκαρό που πήρε το πρώτο βάθρο του με την Aprilia.

Δίχως συμβάντα ξεκίνησε ο πρώτος γύρος με τον Πολ Εσπαργκαρό να παραμένει στην πρώτη θέση, αλλά στον δεύτερο γύρο ο Μαρκ Μάρκεθ έκανε μια παράτολμη κίνηση, ακούμπησε βίαια τον Χόρχε Μαρτίν και έπεσαν και οι δύο χωρίς να τραυματιστούν.

Από εκεί και πέρα δεν υπήρξαν άλλα περατράγουδα ή πτώσεις. Ο Φάμπιο Κουαρταραρό βρήκε ρυθμό πέρασε μπροστά στην πρώτη θέση και άρχισε να απομακρύνεται. Κάποια στιγμή είχε κάνει διαφορά και 3.8 δευτερολέπτων. Ο Πολ Εσπαργκαρό ενώ για αρκετούς γύρους βρισκόταν στην 2η θέση με τον αδελφό του Αλέιξ στην 3η, στο τέλος υποχώρησε και έχασε θέσεις.

Ο Ρινς ήταν αυτός που βρήκε ρυθμό και πέρασε διαδοχικά όλους μπροστά του μέχρι που έφτασε 2ος. Και ο Μίλερ στους 5 τελευταίους γύρους ήταν ο ταχύτερος από όλους και έφτασε 4ος πίσω από τον Αλέιξ. Στον τελευταίο γύρο πίεσε πολύ πέρασε τον Αλέιξ για 1-2 στροφές, πριν ο Αλέιξ Εσπαργκαρό ξαναπεράσει στην προτελευταία στροφή και κατακτήσει την πολυπόθητη 3η θέση.

Αυτή είναι η επίσημη τελική κατάταξη:

iii

Μετά την ολοκλήρωση του GP Μεγ. Βρετανίας η κατάταξη του Πρωταθλήματος διαμορφώνεται ως εξής:

yyy