Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
SAOUD

Σε αραβικά χέρια και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

Προσπάθεια να αποκτήσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κάνει ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ σύμφωνα με δημοσιεύματα της «Sun» και της «Daily Star».

Οι δύο αγγλικές εφημερίδες υποστηρίζουν πως όχι μόνο το ενδιαφέρον είναι υπαρκτό, αλλά και ότι έχει αρχίσει ο πρώτος γύρος διαπραγματεύσεων, καθώς ο Αβραάμ Γκλέιζερ, ο ένας από τους ιδιοκτήτες της εταιρείας που έχει στην κατοχή της την αγγλική ομάδα, θα ταξιδέψει στην Σαουδική Αραβία για να συμμετάσχει σε μια επενδυτική διάσκεψη.

Για να αγοράσει κάποιος αυτή τη στιγμή την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα πρέπει να καταβάλει κοντά στα 4.5 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που όπως αναφέρεται στα ρεπορτάζ φαίνεται να μην τρομάζει την βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, η οποία εχει περιουσία κοντά στα 960 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι η οικογένεια Γκλέιζερ αγόρασε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 900 εκατομμυρίων ευρώ.

Και τα ρεπορτάζ καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι επενδύσεις του σεϊχη Μανσούρ στην Μάντσεστερ Σίτι και του σεϊχη Νάσερ Αλ-Κελαϊφί στην Παρί Σεν Ζερμέν έχουν επηρεάσει και τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας που δεν αποκλείεται ν' ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των «κόκκινων διαβόλων».