Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Big Brother: Τι αναφέρει ψυχολόγος μετά το σάλο που ξέσπασε με τον Αντώνη Αλεξανδρίδη

BINTEO - "Big Brother": Τι αναφέρει ψυχολόγος μετά το σάλο που ξέσπασε με τον Αντώνη Αλεξανδρίδη

Εκτός "Big Brother" τέθηκε ο Κρητικός μετά τα εμετικά του σχόλια.

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες μετά τα σχόλια περί βιασμού από τον Αντώνη Αλεξανδρίδη στο σπίτι του Big Brother.

Οι αντιδράσεις ήταν έντονες, τόσο από το κοινό, όσο και από την πολιτική σκηνή, ενώ θέση στο θέμα αυτό πήρε και το ΕΣΡ. Παράλληλα αρκετές εταιρίες απέσυραν τις χορηγίες τους από τον «Μεγάλο Αδερφό» και το πλήγμα στον ΣΚΑΪ ήδη είναι μεγάλο.

Η ψυχολόγος κυρία Μάγδα Δασκαλάκη μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για όσα έγιναν στο τηλεοπτικό show και τις αντιδράσεις του κόσμου.

«Συγκρατώ την σκέψη μου, συγκροτώ τον λόγο μου», με αυτά τα λόγια ξεκίνησε το σχόλιό της. Σύμφωνα με την κυρία Δασκαλάκη το ζήτημα δεν είναι αν ο εν λόγω κύριος αποχώρησε από το παιχνίδι, «το θέμα είναι γιατί μπήκε».

«Τι θα μπορούσε αυτός ο νεαρός να δώσει σε αυτό το πρόγραμμα; Μάλλον ξέφυγε από την παραγωγή και ο ίδιος ο χαρακτήρας. Το θέμα δεν είναι να βάζουμε σε αυτά τα θεάματα ανθρώπους που κι εμείς οι ίδιοι καθιστούμε καρικατούρες απλώς για να αγριέψουμε το θέαμα», ανέφερε.

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι δεν μιλά για τους παίκτες, αλλά στο πως θεωρούμε εμείς «ότι οι θεατές θα καθίσουν στον καναπέ τους κάθε βράδυ για να παρακολουθήσουν τις νοοτροπίες, την ηθική, την αισθητική κάποιων ανθρώπων που γνωρίζουν ότι γίνονται πρωταγωνιστές».

«Στο Κολοσσαίο της τηλεόρασης, ο μονομάχος προκαλεί όσο γίνεται περισσότερο το λιοντάρι. Ακόμα και όταν το λιοντάρι νικούσε τον μονομάχο, οι υπεύθυνοι το σώμα του το έβγαζαν από την αρένα.

Το ζήτημα είναι ότι το 2020, σε χώρα ευρωπαϊκής ένωσης, υπάρχουν νεαροί άνδρες που αντιμετωπίζουν, θεωρούν τη γυναίκα αντικείμενο, ως δοχείο, ως νούμερο. Ο άνδρας δεν πρέπει να φαίνεται, ο άνδρας είναι.

Κι αυτό το καθιστούν η ευγένεια, η ηθική του, η υπόστασή του, η αισθητική του, το τι θεωρεί τη γυναίκα, τη μάνα, την αδερφή, την φύση την ίδια», τόνισε.

Για να σταθεί και πάλι στην επιλογή της παραγωγής, αναφέροντας πως: «Αν επιλέγω ανθρώπους που εγώ η ίδια τους αντιμετωπίζω ως καρικατούρα, με την μεγένθυση που δίνει ο φακός και την εστίαση στους διαλόγους, οι άνθρωποι θα βγουν ως καρικατούρες».

«Το θέμα δεν έχει να κάνει αν οι φεμινιστικές οργανώσεις έχουν αντανακλαστικά, το θέμα είναι ανδρικό, οι άνδρες να ξεσηκωθείτε γιατί δεν είναι αυτός ο άνδρας, που πρέπει να βγαίνει στην τηλεόραση, στην κοινωνία και να σας εκπροσωπεί», υπογράμμισε κλείνοντας.