Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Ήταν κομβική νίκη»

«Ήταν κομβική νίκη»

Στην σπουδαιότητα της νίκης της Κέρκυρας επί της Καλλονής στάθηκε ο Μιχάλης Γρηγορίου στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του ματς.

«Είχαμε πει όλη την εβδομάδα, ότι ήταν η πρώτη που μπορέσαμε να δουλέψουμε όλοι μαζί, γιατί από τις 27 Δεκεμβρίου που γυρίσαμε από την άδεια των Χριστουγέννων, είχαμε συνεχόμενα παιχνίδια, παράλληλα γινόντουσαν μεταγραφές. Δεν είχαμε βρει ούτε μία εβδομάδα για να μπορέσουμε, επαναλαμβάνω, τα παιδιά που ήρθαν να γνωρίσουν την τακτική μας, να μπουν στη δική μας φιλοσοφία και ήταν η πρώτη εβδομάδα που μπορέσαμε να δουλέψουμε σαν ομάδα», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Και συνέχισε: «Είπαμε αυτό το παιχνίδι ότι είναι σαν τελικός για εμάς και για να έχει αντίκρισμα ο βαθμός που πήραμε στη Νέα Σμύρνη, που ήταν πολύτιμος, έπρεπε σήμερα να πάρουμε τρεις βαθμούς».

Όσον αφορά στον αγώνα, σχολίασε: «Νομίζω ότι ήμασταν κυρίαρχοι από την αρχή. Πιέσαμε πάρα πολύ… Επέλεξα ένα σχήμα, το οποίο θα μπορέσει να τρέχει, να πιέζει και παράλληλα να μπορεί να βγάζει και κάθετο παιχνίδι για να μπορέσουμε να διασπάσουμε την άμυνα της Καλλονής, μια ομάδα η οποία και τα τελευταία αποτελέσματά της είναι καλά και ειδικά μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Βαγγέλη Βλάχο παίζει ένα πολύ επιθετικό ποδόσφαιρο και αυτό μαρτυράν τα τελευταία αποτελέσματα που σημειώνει πολλά γκολ και φοβόμασταν και στα στημένα, γιατί διαθέτει ψηλούς ποδοσφαιριστές και γι’ αυτό επιλέξαμε ψηλό σχήμα».

Ακόμα, ο Έλληνας προπονητής τόνισε: «Τέλος καλό, όλα καλά. Πήραμε ένα πολύτιμο τρίποντο. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ηρεμία για να παρουσιάσουμε καλύτερη εικόνα».

Και πρόσθεσε: «Αν κάποιος μας έλεγε πως 10 αγωνιστικές από το τέλος πως θα είμαστε κοντά σε ομάδες, όπως είναι η Βέροια και η Ξάνθη και να έχουμε περάσει την Καλλονή και να έχουμε μια απόσταση ασφαλείας από τις ομάδες που είναι στη ζώνη του υποβιβασμού, ίσως ήταν ένα αχνό όνειρο. Προς το παρόν συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Να κάνουμε στο τέλος ταμείο και αρκετά νωρίτερα να έχουμε εκπληρώσει τους στόχους μας και να βάλουμε τις βάσεις για τη νέα χρονιά. Να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο για την συμπαράστασή τους».

Αναφορικά με τη νίκη απέναντι στην ΑΕΛ Καλλονής, είπε: «Ήταν κομβική νίκη. Το χαρακτήρισα τελικό αυτό το παιχνίδι. χρειαζόμαστε να πάρουμε μια διαφορά ασφαλείας για να βλέπουμε τα υπόλοιπα ματς με περισσότερη ηρεμία, κάτι που δεν είχαμε το προηγούμενο διάστημα και αυτό ήταν λογικό».

Τέλος, για το μυστικό στην Κέρκυρα, δήλωσε: «Το μυστικό είναι στα παιδιά. Είναι ομάδα. Κάτι που δεν είναι τωρινό αλλά και πέρυσι είναι ότι ασχολούμαστε με όλα τα παιδιά. Με όλους ασχολούμαστε στις προπονήσεις και όταν προσπαθείς να κάνεις τα αποδυτήρια ομάδα, πρέπει να ασχοληθείς με όλους. Αυτό που θέλουμε είναι να ανεβάσουμε παιδιά από την ομάδα Κ20. Μακάρι να είμαι εδώ αρκετό καιρό και να πλαισιωθεί η ομάδα με πολλά νέα παιδιά».