Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
HRAKLHS

Ιδρυτικό σωματείο ΠΑΕ Ηρακλή: «Αυτά έγιναν το καλοκαίρι στις συζητήσεις για ΑΦΜ»

Το Ιδρυτικό σωματείο της ΠΑΕ ΑΕΠ Ηρακλής με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε όλες τις ενέργειες που έκανε για την ανεύρεση νέου ΑΦΜ καθώς και την ουσιαστική παύση των καθηκόντων του.

Αναλυτικά όσα αναφέρει αυτή:

"Φίλοι του Ηρακλή. Με απόλυτη ευθύνη και αξιοπρέπεια τα μέλη του Ιδρυτικού Σωματείου και της επιτροπής, σεβόμενοι την ιστορία των 111 χρόνων του τεράστιου Ηρακλή μας, αποφύγαμε όλο αυτό το διάστημα ανέξοδες δηλώσεις, προκειμένου να αποφορτιστεί η ατμόσφαιρα που όπως πιστεύουμε δημιούργησε η λάθος απόφαση του Γυμναστικού Συλλόγου, περιμένοντας επίσης τα επόμενα βήματά της όσον αφορά το αύριο του ποδοσφαιρικού Ηρακλή μας.

Ήρθε λοιπόν η ώρα μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης του Ιδρυτικού (Ετήσια απολογιστική και εκλογή νέου Δ.Σ.) να πάρουμε θέση σε όσα μας καταλογίστηκαν αδίκως όλο το προηγούμενο διάστημα, χωρίς να θέλουμε να διχάσουμε τον κόσμο του Ηρακλή, θέλοντας όμως να τον ενημερώσουμε ώστε να γνωρίζει όλη την αλήθεια. Πριν παραθέσουμε έναν μίνι απολογισμό των δύο χρόνων που είχαμε την τιμή να διοικούμε τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, πρώτιστα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο του Ηρακλή στο ΣΥΝΟΛΟ του για την αμέριστη συμπαράσταση του στο έργο μας.

Ήταν μία όμορφη και έντιμη προσπάθεια που έγινε αθροιστικά από αγνούς φίλους της ομάδας, από βετεράνους ποδοσφαιριστές και παλιούς παράγοντες. Μια προσπάθεια που έφερε την τεράστια επιτυχία,(αρκεί να θυμηθεί κάποιος πώς ξεκίνησε),της ανόδου στην Β Εθνική, ένα σκαλοπάτι πριν την φυσική του θέση, που δεν είναι άλλη από την Superleague.

To καλοκαίρι του 2018 και ενώ προσπαθούσαμε να ξεπεράσουμε έναν τεράστιο κυκεώνα προβλημάτων σχετικά με την εκκαθάριση της προηγούμενης ΠΑΕ και την σύσταση της νέας ,ήρθαν με απρόσκλητο τρόπο άνθρωποι εκτός της οικογενείας μας και με μεθοδευμένες κινήσεις έφεραν τον Τομ Παπαδόπουλο για να αναλάβει τις τύχες του ποδοσφαιρικού Ηρακλή, υποσχόμενοι λαγούς με πετραχήλια με την τραγική κατάληξη αυτού του εγχειρήματος που μας οδήγησε στην καταστροφή.

Μπροστά λοιπόν σε αυτή την τραγική εξέλιξη, στην οποία είχε περιέλθει ο ποδοσφαιρικός Ηρακλής μας, τα μέλη της διοίκησης του Ιδρυτικού Σωματείου αλλά και τα μέλη της επιτροπής που συστάθηκε σε συνεργασία πάντοτε με τον Γυμναστικό Σύλλογο που εκπροσωπούνταν από τον πρόεδρο Φώτη Θέο, ξεκινήσαν την αναζήτηση ενός ΑΦΜ σε όσο το δυνατόν υψηλότερη κατηγορία ώστε ο Ηρακλής να βρίσκεται πιο κοντά στον στόχο του, που όπως προείπαμε είναι η Superleague και μόνο.

Στην προσπάθειά μας αυτή μιλήσαμε μόνο με δύο ομάδες και όχι με όλη την Μακεδονία όπως μας κατηγορούν.

Η πρώτη χρονολογικά ήταν η ομάδα της Τρίγλιας, μίας πεντακάθαρης ομάδος όσον αφορά τα οικονομικά της στοιχεία. Οι ευθύνες της αποτυχίας για συμφωνία δεν ήταν απόρροια λανθασμένων κινήσεων της επιτροπής αλλά η προτροπή και αγωνία μερίδας μερίδας του κόσμου που περίμενε τις κινήσεις του μεγαλομετόχου Τομ Παπαδόπουλου για την απόκτηση του ΑΦΜ του Βόλου (με τα γνωστά κωμικοτραγικά αποτελέσματα). Όταν πλέον τελείωσε στις 23 Αυγούστου η προσπάθεια του μεγαλομετόχου, το ΑΦΜ της Τρίγλιας δεν πωλούνταν και έτσι τα μέλη της επιτροπής αναγκάστηκαν να ψάξουν για την απόκτηση άλλου ΑΦΜ σε όσο το δυνατόν υψηλότερη κατηγορία, κατόπιν και της αγωνιώδους προτροπής από τον πρόεδρο του Γυμναστικού Συλλόγου κύριο Θέο για να βρεθεί μία λύση ακόμα και στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής.

Η δεύτερη ομάδα που μιλήσαμε μετά το φιάσκο με το ΑΦΜ του Βόλου ήταν ο Άρης Παλαιοχωρίου. Μετά το πρώτο ραντεβού γνωριμίας και επιβεβαίωσης του ενδιαφέροντος με αντιπροσωπεία μελών της επιτροπής κλείσαμε ραντεβού στην Θεσσαλονίκη με τους παράγοντες του Άρη Παλαιοχωρίου. Στη συνάντηση αυτή παρόντες ήταν από πλευράς Ηρακλή ο πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου κ. Φώτης Θέος, ο νομικός σύμβουλος του Γ.Σ. κ. Μιχάλης Γιάμπαστος και από πλευράς της επιτροπής ο κ. Κώστας Ιωακειμίδης, ο πρώην πρόεδρος κ. Νίκος Βαφειάδης καθώς και ο δικηγόρος Σάκης Ελευθεριάδης.

Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν όλα τα νομικά θέματα για την απόκτηση του συγκεκριμένου ΑΦΜ και συμφωνήθηκε το αντίτιμο για την εξαγορά του. Όσο οι συζητήσεις προχωρούσαν και λύναμε ένα ένα όλα τα σοβαρά προβλήματα, ακολούθησε συνάντηση στο γραφείο του υπουργού και γνωστού φίλου του Συλλόγου μας κ. Θεόδωρου Καράογλου με την παρουσία και του υφυπουργού Αθλητισμού κ Αυγενάκη. Στην συνάντηση αυτή έδωσαν το παρών εκ μέρους του Γ.Σ. ο πρόεδρος κ. Φώτης Θέος καθώς και ο νομικός σύμβουλος Μιχάλης Γιάμπαστος, ο Θάνος Τσουρέκας και από την επιτροπή ο κ. Κώστας Ιωακειμιδης.

Τα αναφέρουμε όλα αυτά διότι κατηγορούμασταν ότι λειτουργούμε χωρίς την έγκριση κάποιου θεσμικού φορέα, ενώ ο Γ.Σ. Ηρακλής ήταν συμμέτοχος στην προσπάθεια αυτή. Όλα όσα σας περιγράψαμε παραπάνω έγιναν στο φως και όχι στο σκοτάδι, αφήνοντας πίσω τις πίκρες και τα κουτσομπολιά που έρχονταν στα αυτιά μας καθώς επίσης και στα άρθρα εναντίον της προσπάθειας αυτής από κάποια site του Ηρακλή, τα οποία έγραφαν ψέματα και παραπληροφορούσαν τον κόσμο του Ηρακλή.

Φτάνοντας στο τέλος αυτού του μεγάλου ταξιδιού, αποχωρούμε από την διοίκηση του Ιδρυτικού και θα παραδώσουμε την μητρική ΑΕΠ, καθαρή, φορολογικά και ταμειακά ενήμερη. Επιθυμούμε δε να ευχαριστήσουμε δημόσια την οικογένεια του αείμνηστου Θεόδωρου Παπαδόπουλου καθώς και τους συνεχιστές εκείνου κυρίους Μπάμπη και Γιάννη Παπαδόπουλου για την άριστη συνεργασία που είχαμε".