Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σοκ για Ηρακλή: Κίνδυνος για αφαίρεση βαθμών και περιπέτειες υποβιβασμού!

Basket League: Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών για Ηρακλή και ορατές οι περιπέτειες του υποβιβασμού!

Μπορεί ο Ιωνικός να Νικαίας μην κατέθεσε ένσταση, όμως άλλες ομάδες από τα χαμηλά στρώματα κινητοποιήθηκαν και έθεσαν θέμα προς έκτακτο συμβούλιο στον ΕΣΑΚΕ.

Η πλειοψηφία των ΚΑΕ συμφώνησε ότι ο Ηρακλής έκανε τυπικό λάθος, καθώς δεν έφτασε ποτέ το συμβόλαιο του Αμερικανού Χάγκινς, αλλά δεν είχε ζητήματα ενημερότητας.

Ωστόσο, δεν ήταν δυνατόν να αποφασίσει για τέτοιο θέμα το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ και τελικώς η υπόθεση παίρνει διαστάσεις, καθώς παραπέμπεται στον αθλητικό δικαστή!

Τι σημαίνει αυτό; Πρακτικά ο κίνδυνος είναι τεράστιος για τον Ηρακλή, διότι αν κριθεί ένοχος για τυπικό λάθος, μπορεί όχι μόνο να τιμωρηθεί με μηδενισμό, αλλά με αφαίρεση 2 βαθμών.

Κάτι που σημαίνει ότι αυτομάτως ο Ηρακλής θα δει την Α2 κατάματα, με δεδομένο ότι βρίσκεται σήμερα μία νίκη πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού!

Ο ισχυρός άνδρας του Ηρακλή, Θόδωρος Δρακόπουλος, εξήγησε ότι το συμβόλαιο εστάλη με email, στον ΕΣΑΚΕ απάντησαν ότι δεν παρελήφθη, ενώ άπαντες αναγνώρισαν ότι πρόκειται για τυπικό λάθος, καθώς ο Γηραιός δεν έχει οικονομικά ζητήματα και είχε κανονικά ενημερότητα όπως παρουσιάστηκε εγγράφως.

Σε κάθε περίπτωση, πλέον ο Ηρακλής αντιμετωπίζει μεγάλο κίνδυνο, καθώς εναπόκειται στην απόφαση του αθλητικού δικαστή αν θα δεχθεί το ανθρώπινο λάθος, για το οποίο μάλιστα οφείλει και θα κάνει λόγο κι ο ΕΣΑΚΕ στην έκθεση που θα αποστείλει, με σκοπό να δώσει ελαφρυντικά στον Γηραιό και να απαλλαχθεί ή να δοθεί «χάρη» με μια πιο ήπια ποινή από την αφαίρεση που θα τον οδηγήσει στη γκιλοτίνα του υποβιβασμού.