Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΔΑΡΡΑΣ

Δάρας: «Κανένα πρόβλημα με την παρουσία κόσμου, μπορούμε και πάνω από 30%»

Εφικτή χαρακτήρισε την παρουσία οπαδών στα παιχνίδια της Super League ο πρόεδρος του Πανιωνίου, Χρήστος Δάρας, υπογραμμίζοντας πως κάθε γήπεδο μπορεί να φιλοξενήσει το 30% της χωρητικότητάς του. 

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις απαιτήσεις του υγειονομικού πρωτοκόλλου και το υψηλό κόστος: «Το υγειονομικό πρωτόκολλο είναι πολύ αυστηρό, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να το τηρήσουμε. Το θέμα είναι το οικονομικό. Απαιτούνται 60-70 χιλιάδες ευρώ για να εφαρμοστεί το πρωτόκολλο. Υποσχέθηκαν ότι θα τα αναλάβει η Super League, δεν τα ανέλαβε. Είπαν ότι η ασφαλιστική εταιρεία που καλύπτει τη Λίγκα θα μπορούσε να ασφαλίσει και τυχόν πρόβλημα που θα παρουσιαζόταν στην πορεία. Το να μην έχει αστική και νομική ευθύνη ο πρόεδρος της κάθε ομάδας αν κάποιος παίκτης κολλήσει. Δεν έγινε αυτό. Σε κάθε περίπτωση πανδημίας, η ομάδα δεν καλύπτεται για αστικά και νομικά θέματα. Η κυβέρνηση δεν βάζει το χέρι στην τσέπη. Καλούμαστε για άλλη μια φορά οι ομάδες να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη για να καλύψουμε τα έξοδα».

Για την πρόταση παρουσίας κόσμου στα γήπεδα: «Θα μπορούσαμε να έχουμε παιχνίδια με κόσμο. Δημιουργείται όμως το εξής πρόβλημα. Σε αυτούς που έχουν διαρκείας τι θα πουν όμως; Ότι ο ένας θα μπει και ο άλλος δεν θα μπει; Υγειονομικά το εγκρίνω. Στον ανοικτό χώρο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Γνώμη μου είναι πως μπορούμε να βάλουμε και 30% και παραπάνω ίσως. Έστω και το 20% είναι μια ένεση και για τους φιλάθλους και για τις ομάδες. Είναι πολύ άσχημο να παίζουν οι ομάδες σε κενές κερκίδες».

Πηγή: Metropolis 95.5 FM