Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΒΙΝΤΕΟ: Δύο πανηγυρισμοί γεμάτοι… ελληνική ψυχή και «τρέλα»!

ΒΙΝΤΕΟ: Δύο πανηγυρισμοί γεμάτοι… ελληνική ψυχή και «τρέλα»!

Η Σπυριδούλα Καρύδη μπήκε το Σάββατο (21.07.2019) στον τελικό του τριπλούν ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου και κατάφερε να ανέβει στην κορυφή του τριπλούν, παρά το άγχος και την πίεση να αντεπεξέλθει στο απόλυτο. Και το έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με ένα μεγάλο άλμα στην πρώτη προσπάθεια.

Η 18χρονη αθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του τριπλούν πετυχαίνοντας μάλιστα πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 με άλμα στα 14,00 μ. (-2,4) στην πρώτη της προσπάθεια.

Η Καρύδη έγινε η 12η Ελληνίδα που ξεπερνάει το φράγμα των 14,00 μ. και φυσικά η πρώτη της ηλικίας της στη χώρα μας και πανηγύρισε έξαλλα το άλμα της. Μάλιστα, άρχισε να χοροπηδάει από τη χαρά της και φάνηκε να μην πιστεύει πως έκανε τέτοια επίδοση, με την αυθόρμητη της αντίδραση… 

Λίγο νωρίτερα, η Παναγιώτα Δόση κατάφερε να μας συγκινήσει! Η πρωταθλήτρια από την Κέρκυρα αγωνίστηκε στον τελικό του ύψους και με άλμα στα 1,84 μ. κατέλαβε την έβδομη θέση, κάνοντας τον καλύτερο αγώνα της… ζωής της!

Η Δόση πέρασε με την τρίτη προσπάθεια το 1,84 μ. ξεπερνώντας κατά ένα εκατοστό το ρεκόρ της! Όπως και στον προκριματικό έτσι και στον τελικό, πανηγύρισε το πετυχημένο της άλμα με μια δυνατή κραυγή, που έδειξε την ανακούφιση και συνάμα τη χαρά της. Μάλιστα, έδειξε στα αριστερά της εμφάνισης της, εκεί όπου βρίσκεται το εθνόσημο!