Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Παπουτσογιαννόπουλος

Ξέσπασμα Παπουτσογιαννόπουλου: «Καληνύχτα ελληνικό ποδόσφαιρο...»

Μια δύσκολη κατάσταση ζουν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές, καθώς αρκετές ΠΑΕ έχουν περιορισμό μεταγραφών, με συνέπεια να μην μπορούν να αποκτήσουν πάνω από τρεις Έλληνες που είναι τουλάχιστον 25 ετών. Ο Θόδωρος Παπουτσογιαννόπουλος σε μια συγκινητική τοποθέτησή του στα social media περιγράφει την αδικία της ποινής, που επηρεάζει εκατοντάδες παίκτες.

Ο ίδιος ήταν στο Αιγάλεω, αλλά δεν μπορεί να συνεχίσει, επειδή η ομάδα του δεν εξασφάλισε άδεια από την ΕΠΟ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Παπουτσογιαννόπουλου:

«Μέσα από τις δυσκολίες που έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο ποτέ δεν προδώσαμε το άθλημά μας, μείναμε τίμιοι και σωστοί. Δεν κοροϊδέψαμε, δίναμε το 100%. Δεν καθίσαμε να βγάλουμε λεφτά με φτιαγμένα παιχνίδια. Δεν πήγαμε σε ομάδα απλά για να πάρουμε χρήματα και να φύγουμε.

Μεγαλώσαμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε επάγγελμα και να πρεσβεύουμε το άθλημα με τον καλύτερο του τρόπο, με πάθος και αυταπάρνηση.

Ενημερωθήκαμε ότι οι περισσότερες ομάδες στη Super League 2 δεν έχουν αδειοδότηση, όπως και η ομάδα που μέχρι τώρα ανήκα, το ΑΙΓΑΛΕΩ, που όπως βλέπουμε παρανόμως δεν πήρε και αποδεικνύεται, θα έχει περιορισμό στις μεταγραφές του. Και δεν θα μπορώ να είμαι στο ρόστερ της λόγω της ηλικίας μου 27 χρόνων.

Ναι κύριοι, 27 χρόνων και δεν μπορούμε πλέον να είμαστε επαγγελματίες. 27 χρόνων και δεν μπορούμε να έχουμε δικαίωμα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Τόσα χρόνια επαγγελματίες σε ομάδες να εκπροσωπούμε τη χώρα μας σε διεθνείς διοργανώσεις, σε εθνικές ομάδες, σε ευρωπαϊκά παιχνίδια συλλόγων. Και μένουμε άνεργοι.

Αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο πλέον, αυτοί είναι οι άνθρωποι που διοικούν, παίρνουν αυτές τις αποφάσεις και παίζουν με τις ζωές μας.

Πιστεύω πως για πολλούς αθλητές γράφω και μια πρόταση που έχουν σκεφτεί και οι ίδιοι.

Ότι και να γίνει αυτό που αγαπάς προσπαθείς να το κάνεις όσο το δυνατόν καλύτερο και προσπαθείς για το συλλογικό καλό. Αξίες που με αυτές μεγαλώσαμε και μάθαμε να τις κάνουμε πράξεις. Κάποιοι (μεγάλοι) αντί να είναι παράδειγμα μας πνίγονται στην ατομικότητά τους και στο συμφέρον τους.

Εμείς από την πλευρά μας θα μείνουμε με ψηλά το κεφάλι και με τον σεβασμό στο άθλημά μας και με τις αξίες μας αδιαπραγμάτευτες.

Καληνύχτα ελληνικό ποδόσφαιρο».