Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πρόεδρος Ερασιτέχνη Εργοτέλη για αγώνα με Ιωνικό: «Κόλαση και τρομοκρατία στα αποδυτήρια εις βάρος του διαιτητή»

Πρόεδρος Ερασιτέχνη Εργοτέλη για αγώνα με Ιωνικό: «Κόλαση και τρομοκρατία στη Νίκαια»

Σε νέες καταγγελίες για το παιχνίδι με τον Ιωνικό προχώρησε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Εργοτέλη, Γιώργος Στειακάκης, κάνοντας λόγο για τρομοκρατία εναντίον του διαιτητή και μπράβους που είχαν την προστασία της Αστυνομίας. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης:

Αρχικά είπε: “Δεν έχω πικρία για το αποτέλεσμα και αυτό που με έχει απογοητεύσει, εκνευρίσει είναι η συμπεριφορά των διαφόρων αρμοδίων και η ύπαρξη και λειτουργία αυτής της ομάδας που όλο τον χρόνο έδειχνε περί τίνος πρόκειται. Με την ανοχή όλων των φορέων άφησαν αυτό το φαινόμενο να θεριέψει και να φτάσαμε στα χθεσινά γεγονότα. Δημιουργείται μια απορία για το ποιος επέτρεψε να είναι 100 φίλαθλοι του Ιωνικού και 20 μπράβοι στον αγωνιστικό χώρο ώστε να δημιουργείται αυτή η κατάσταση; Αν υπάρχει κάποιος να επιβάλει κυρώσεις, η διοργανώτρια αρχή δεν είναι εκεί για να τους βάλουν μέσα. Υπήρχαν παρατηρητές, διαιτητές και αν ο αριθμός αυτός ήταν ο επιτρεπόμενος και πως μπορούσε να δικαιολογηθεί η παρουσία τους; Από πλευράς Εργοτέλη θα έπρεπε να είναι μόνο τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ και για να μπω εγώ, πήραμε ειδική άδεια, γιατί δεν είχα δικαίωμα να πάω. Στο γήπεδο ήταν τρία μέλη του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη και ουδείς άλλος. Όλα αυτά που συνέβησαν εκεί, ποιος τα επέτρεψε;”

Για τις σοβαρές καταγγελίες που έκανε: “Ο Αστυνομικός Διευθυντής ήρθε στην κερκίδα, αφότου ανέβηκαν 3-4 μπράβοι και απειλούσαν εμένα και τον γιο μου επειδή τραβούσε με βίντεο τους προπηλακισμούς και πήραν το τηλέφωνο από τα χέρια του γιου μου και για να συμβεί αυτό χρειάζεται εισαγγελική παρέμβαση. Αυτήν την πράξη έκανε Αστυνομικός Διευθυντής. Στην συνέχεια προσπαθούσαν να με ηρεμήσουν για να μην τσαντίσω τους μπράβους. Ο Αστυνομικός Διευθυντής ανέβηκε μόνος του στην εξέδρα για να συνεπικουρήσει τους μπράβους, του έλεγα ότι αν βάλει γκολ ο Εργοτέλης τότε ποιος θα φύγει ζωντανός από το γήπεδο και μου απαντούσε δεν θα γίνει τίποτα”.

Για τα επεισόδια στο ημίχρονο: “Έγινε κόλαση στα αποδυτήρια εις βάρος του διαιτητή, τρομοκρατία. Και να μην βρίσκεται κανένας εκεί ενώ οι διμοιρίες κάθονταν και λιάζονταν έξω από το γήπεδο. Αυτά που έγιναν στο γήπεδο μόνο επίτηδες μπορούν να συμβούν. Δεν γίνεται να είναι εκτός γηπέδου 200 αστυνομικοί και μέσα να μην βρίσκεται κανένας. Αν τελείωνε το παιχνίδι 0-1 δεν θα φεύγαμε ζωντανοί από το γήπεδο, δεν ξέρω τι κάνουν αυτοί εκεί πέρα και δεν γίνεται στην Ελλάδα του 2021 να υπάρχει τέτοια κατηγορία ανθρώπων. Κάποια στιγμή εμφανίστηκε και μια κοπέλα που μου είπε πως είναι της αθλητικής αστυνομίας και μου είπε μην τους προκαλείτε και σβήστε το βίντεο. Αυτό το φαινόμενο που συμβαίνει από την συγκεκριμένη ομάδα είναι οργανωμένο”.

Για τις ενέργειες του Εργοτέλη: “Αν νομίζουν πως διεξήχθη νομίμως με τόσους μπράβους και πως δεν συνέβη τίποτα και σωστά έληξε, τότε με γεια τους, με χαρά τους. Ας την χαίρονται αυτήν την χώρα. Θα δούμε τι ενέργειες θα κάνουν, θα δούμε τις αντιδράσεις τους. Έγιναν πράγματα που αν βγουν στην επιφάνεια, ας το σκεφτούν καλά. Αυτό έχω να πω μόνο. Ας σκεφτούν καλά οι διαιτητές τι θα γράψουν και αν γράψουν ότι δεν τους ενόχλησε κανένας”.

Για το κλίμα στον Εργοτέλη: “Το κλίμα είναι τέλειο όσον αφορά την ομοψυχία. Αυτή ήταν μια κατάσταση να σφαγιαστεί ο Εργοτέλης και αυτό το πράγμα είναι πέρα από τις δυνάμεις του καθενός”.

Για το αν περίμεναν αυτές τις συνθήκες: “Όχι, δεν το περιμέναμε. Δεν είχα διανοηθεί ότι θα πηγαίναμε εκεί πέρα και θα ήταν αυτή η κατάσταση. Είχαμε στείλει 10 έγγραφα, η ΠΑΕ είχε στείλει προς όλους”.

Για τη διαιτησία: “Αυτά τα είδατε και εσείς, δεν έχω να προσθέσω κάτι. Έκρινε το αποτέλεσμα σε μεγάλο βαθμό και δεν γνωρίζω αν ήταν προδιαγεγραμμένα ή συνέβησαν λόγω όσων έγιναν στο ημίχρονο. Κλωτσούσαν τον Κατσιμήτρο και στα δύο χέρια, ήμουν από πίσω. Τι να συζητάμε τώρα; Αυτά είναι θλιβερά πράγματα και είναι ένα αποκρουστικό πακέτο”.