Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τροπολογία Αυγενάκη: Με τα ίδια δικαιώματα οι β’ ομάδες της Super League 1 στη Super League 2 (ΦΩΤΟ)

Τροπολογία Αυγενάκη: Με τα ίδια δικαιώματα οι β’ ομάδες της Super League 1 στη Super League 2 (ΦΩΤΟ)

Με τροπολογία που κατέθεσε στο αθλητικό νομοσχέδιο, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δίνει στις β' ομάδες της Super League 1, που θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2, τα ίδια δικαιώματα σε σχέση με τις ΠΑΕ της δεύτερης κατηγορίας.

Ειδικότερα, στην τροπολογία προβλέπονται τα παρακάτω:

  • Οι β' ομάδες που μετέχουν στη Super League 2 αποτελούν μέλη του συνδέσμου κι έχουν πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις σύμφωνα με το καταστατικό και την προκήρυξη του πρωταθλήματος.
  • Απαγορεύεται η άνοδος των β' ομάδων στη Super League 1 (σ.σ. δεν απαγορεύεται η συμμετοχή στα πλέι οφ).
  • Αν υποβιβαστεί από τη Super League 1 σύλλογος του οποίου η β' ομάδα αγωνίζεται στη Super League 2, τότε η β' ομάδα μπορεί να αγωνιστεί στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα με επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.
  • Για τις β' ομάδες, που θα αγωνιστούν στη Super League 2, ισχύουν οι προβλέψεις για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Θυμίζουμε ότι η Super League 2 στην πρότασή της για τις β' ομάδες στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου είχε ζητήσει μεταξύ άλλων μη συμμετοχή τους στα πλέι οφ, μη συμμετοχή τους στην κατανομή των χρημάτων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και μη συμμετοχή τους στο Δ.Σ.

Επιπλέον, έθεσε ως προαπαιτούμενο για τις β' ομάδες να ανέβουν απευθείας δύο ομάδες της Super League 2 στη Super League 1 αντί για 1+1 στα μπαράζ και η τρίτη να διεκδικήσει την άνοδο μέσω μπαράζ.

Δείτε την τροπολογία για τις β' ομάδες: