Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Super League 1: Θετικός ο Αυγενάκης για παρουσία κόσμου στα γήπεδα - Τι ζήτησε από τις ομάδες

Super League 1: Θετικός ο Αυγενάκης για παρουσία κόσμου στα γήπεδα - Τι ζήτησε από τις ομάδες

Η ομόφωνη απόφαση των ομάδων της Super League 1 για την παρουσία κόσμου στα εναπομείναντα ματς των πλέι οφ και των πλέι άουτ βρίσκει θετικό τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε σε επικοινωνία του με τον πρόεδρο της διοργανώτριας, Μηνά Λυσάνδρου, άμεσα αναλυτικό υγειονομικό και επιχειρησιακό πρωτόκολλο.

Πάντως, αξίζει να τονιστεί ότι τον καθοριστικό λόγο και την τελική έγκριση σ’ αυτό το μεγάλο εγχείρημα έχουν οι ειδικοί επιστήμονες, καθώς επίσης και ότι την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να γίνει τηλεδιάσκεψη των υγειονομικών επιτροπών (υπουργείου Υγείας και ΓΓΑ) με τους εκπροσώπους της Super League 1.

Η σχετική ενημέρωση:

«Αργά χθες βράδυ απεστάλη στον Υφυπουργό Αθλητισμού η ομόφωνη απόφαση της Super League 1, περί της διεξαγωγής των λοιπών αγώνων της τρέχουσας περιόδου με την παρουσία φιλάθλων.

Ο κ. Αυγενάκης επικοινώνησε με τον πρόεδρο της SL1, Μηνά Λυσάνδρου και συζήτησαν για τα επόμενα απαραίτητα βήματα, που πρέπει να γίνουν από πλευράς διοργανώτριας αρχής.

Ο Υφυπουργός ζήτησε να αποσταλεί άμεσα αναλυτικό υγειονομικό και επιχειρησιακό πρωτόκολλο από τη SL1. Δεσμευτικό για την κάθε ΠΑΕ μέλος της, καθότι ως γηπεδούχος θα έχει την ευθύνη πλήρους τήρησής του, εφόσον φυσικά εγκριθεί από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές το αίτημα για παρουσία φιλάθλων.

Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης διαβίβασε -και ήδη επεξεργάζονται από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ- μέσω του συντονιστή της, γγΑ Γιώργο Μαυρωτά, τα 17 σημεία εφαρμογής του σχεδίου παρουσίας φιλάθλων στις εξέδρες, που είχαν αποσταλεί σε προγενέστερο χρόνο.

Προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των υγειονομικών επιτροπών (υπουργείου Υγείας και ΓΓΑ) με τους εκπροσώπους της Super League 1.

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού, παρότι πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα, αντιμετωπίζει θετικά το αίτημα της παρουσίας φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Πάντοτε, όμως, σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ, της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ, καθώς και με την πιστή εφαρμογή από τις ΠΑΕ των πρωτοκόλλων που θα προκύψουν. Με αμοιβαία εμπιστοσύνη και ανάληψη των ευθυνών που αναλογούν σε κάθε εμπλεκόμενη πλευρά.

Είναι αυτονόητο, βέβαια, ότι τον καθοριστικό λόγο και την τελική έγκριση, σ’ αυτό το μεγάλο εγχείρημα, έχουν οι ειδικοί επιστήμονες».