Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τι… αποφάσισε η ΕΠΟ για την αναδιάρθρωση

Απρόσμενη εξέλιξη για την αναδιάρθρωση - Πού κατέληξε η ΕΠΟ

Παράταση στην αγωνία για την αναδιάρθρωση δίνει η ΕΠΟ, καθώς δεν θα ληφθεί σήμερα απόφαση για το θέμα! Σε αυτό κατέληξε η Εκτελεστική Επιτροπή που συνεδριάζει αυτή την ώρα με πολλά και «καυτά» θέματα στην ατζέντα της.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη έπαιξε η UEFA. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία είναι αντίθετη με οποιαδήποτε αναδιάρθρωση στη Super League 1 και φέρεται να εξέφρασε τη διαφωνία της αυτή και με επιστολή στον Βαγγέλη Γραμμένο.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει από σήμερα στα χέρια της και την εισήγηση της Super League 1, η οποία είναι αντίθετη σε κάθε ενδεχόμενο αύξησης του αριθμού των ομάδων της και απειλεί με μη έναρξη του πρωταθλήματος εάν ληφθεί διαφορετική απόφαση.

Η ΕΠΟ καλείται να δώσει λύσει στην εξίσωση του χάρτη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου για τη νέα σεζόν, καθώς πρέπει να λάβει μια απόφαση για το πού θα αγωνίζονται οι 48 ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Εάν παραμείνει η Super League 1, όπως ζητάει, με 14 ομάδες, τότε η ομοσπονδία θα πρέπει να πάρει απόφαση για τον αγώνα μπαράζ Ξάνθη-Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά και να χωρέσει τις υπόλοιπες 34 ομάδες σε μία ή δύο κατηγορίες.

Η απόφαση αναβλήθηκε σε πρώτη φάση για την επόμενη Δευτέρα (3/8) και μέχρι τότε παρατείνεται η αγωνία, με την ΕΠΟ να καλείται να πάρει άμεσα αποφάσεις για να ξεκινήσουν όλες οι ομάδες τον σχεδιασμό τους για τη νέα σεζόν, γνωρίζοντας σε ποια κατηγορία θα συμμετέχουν.