Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ανακοινώσεις για τον αθλητισμό: Πιθανό να ξεκινήσουν σύντομα οι ατομικές προπονήσεις!

Ανακοινώσεις για τον αθλητισμό: Πιθανό να ξεκινήσουν σύντομα οι ατομικές προπονήσεις!

Ο Λευτέρης Αυγενάκης θα ανακοινώσει το απόγευμα (18:00) τις οριστικές του αποφάσεις για το μέλλον των πρωταθλημάτων της χώρας.

Η ενημέρωση του υφυπουργού Αθλητισμού θα γίνει μετά την καθημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού από τους Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά.

Ο Αυγενάκης έχει ήδη στα χέρια του το αίτημα των ομάδων της Super League 1 για τη συνέχιση του φετινού πρωταθλήματος, κάτι που προϋποθέτει σε πρώτη φάση την έναρξη των ατομικών προπονήσεων και σε δεύτερη των ομαδικών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για το κομμάτι των ατομικών προπονήσεων η υγειονομική επιτροπή είναι θετική, ώστε σχετικά γρήγορα να μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές ανά μικρά γκρουπ να ξεκινήσουν πρόγραμμα με τους γυμναστές της ομάδας τους. Πρώτα θα ισχύσει αυτό το μέτρο και εν συνεχεία θα ξεκινήσουν οι ομαδικές προπονήσεις.

Οι γιατροί, λοιπόν, βλέπουν θετικά το αίτημα της λίγκας και αυτό έχει τη σημασία του.

Oι προπονήσεις των ομάδων της Super League 1 αναμένεται, λοιπόν, να αρχίσουν στις 18/5 και θα διεξάγονται σε γκρουπ χωρίς μπάλα και με την προβλεπόμενη απόσταση των δύο μέτρων, όπως το μοντέλο που ακολούθησαν οι ομάδες της Bundesliga. Αντίστοιχα οι πισίνες θα ανοίξουν τον Ιούνιο.

Στο σχέδιο περιλαμβάνονται είσοδος και έξοδος από μία πύλη και θερμομέτρηση στην είσοδο. Tο προσωπικό των γηπέδων θα φοράει απαραιτήτως μάσκες και γάντια και κάθε βράδυ, μετά το τέλος των προπονήσεων, θα γίνεται απολύμανση.

Απολυμάνσεις επίσης θα γίνονται στις μπάλες και στα όργανα, θα υπάρχει ατομικό νερό για τον καθένα, ενώ τα ρούχα της προπόνησης θα μπαίνουν σε ειδική σακούλα και μετά θα γίνεται απολύμανση στο σπίτι.

Σε πρώτη φάση, όμως, ο υφυπουργός Αθλητισμού θα ανοίξει τα ανοικτά γήπεδα για προπόνηση Elite αθλητών, πάντα σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες και την ΕΟΕ που θα στείλουν την ερχόμενη Δευτέρα (4/5) τα ονόματα των εν λόγω αθλητών.

Αντίθετα κάτι τέτοιο δεν ισχύει για αθλήματα που έχουν επαφή, όπως πάλη και καράτε, ενώ στο εν λόγω σχέδιο και σε πρώτη φάση τουλάχιστον, δεν υπάρχει πρόβλεψη για άνοιγμα αποδυτηρίων και την παρουσία κόσμου στις κερκίδες έως το τέλος του 2020.