Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Σκέψεις για διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου με πληρότητα άνω του 80%»!

«Σκέψεις για διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου με πληρότητα άνω του 80%»!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά πως από τη στιγμή που όλα πλέον τα εμβόλια είναι διαθέσιμα στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας (άνω των 18) θα πρέπει να ανοίξει και η συζήτηση για να δοθούν κίνητρα, ώστε η χώρα να χτίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το πολυπόθητο τοίχος ανοσίας.

Ουσιαστικά θα συζητηθούν οι δραστηριότητες μέσα στο φάσμα της κοινωνικής ζωής που θα μπορεί να υπάρξει διαχωρισμός στην πληρότητα ανάλογα με το αν κάποιος είναι εμβολιασμένος ή όχι.

Από τα πρώτα πιθανά μέτρα που θα συζητηθούν σήμερα, λοιπόν, στη σύσκεψη κορυφής είναι και η διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου με φιλάθλους. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ηλεκτρονικού Τύπου, οι ομάδες θα επιλέξουν είτε να έχουν πληρότητα άνω του 80% με πλήρως εμβολιασμένους φιλάθλους ή να περιοριστούν σε έναν αριθμό σημαντικά μικρότερο που δεν θα υπερβαίνει ακόμα το 30%!

Ανάλογα μέτρα αναμένεται να ληφθούν και για τις συναυλίες και τις παραστάσεις του καλοκαιριού, καθώς θα δοθεί στους επιχειρηματίες η δυνατότητα να γεμίσουν τους χώρους με εμβολιασμένους πολίτες. Μάλιστα, για τα θέατρα και τους συναυλιακούς χώρους στο τραπέζι θα πέσει και το ενδεχόμενο η πληρότητα να φτάνει ακόμα και το 100%!

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αποφασίσει πως σε ορισμένες κατηγορίες ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός και πλέον αναμένεται να οριστικοποιηθεί το συγκεκριμένο πλαίσιο, αλλά και ο χρόνος εφαρμογής του μέτρου. Έτσι, θεωρείται βέβαιο πως από το φθινόπωρο ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός στους υγειονομικούς, σε όσους εργάζονται σε δομές υγείας, αλλά και στους αθλούμενους στις ερασιτεχνικές κατηγορίες.