Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
421

Τηλεοπτικό Παναθηναϊκού: Κεντρικό πακέτο διαχείρισης, Nova ή PAO TV

Τρεις είναι οι επιλογές του Παναθηναϊκού όσον αφορά το μείζον θέμα της διαχείρισης των τηλεοπτικών του δικαιωμάτων για την επόμενη σεζόν με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, αλλά και την πραγματικότητα που έχει προκύψει μετά την πανδημία του κορονοϊού.

Η πρώτη επιλογή είναι το να υπάρξει πακέτο κεντρικής διαχείρισης όλων ή της συντριπτικής πλειοψηφίας των ομάδων της Super League 1, προφανώς με τη συνδρομή της ΕΡΤ και ένα συνολικό ποσό που θα μοιραστεί αναλογικά σε όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος.

Θέση που υπερασπίζεται με θέρμη ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος και εξέφρασε, άλλωστε, δημοσίως στο πρόσφατο συμβούλιο της λίγκας.

Η συγκεκριμένη θέση έχει τύχει ανταπόκρισης από την πλειοψηφία των υπολοίπων ΠΑΕ, ενώ από τους «μεγάλους» η ΑΕΚ είναι φουλ υποστηρικτική, ο ΠΑΟΚ κρατάει προς το παρόν διακριτικές αποστάσεις, έχοντας το νεόκοπο εγχείρημα του PAOK TV, ενώ ο Ολυμπιακός δεν δείχνει «ζεστός». 

Εξυπακούεται ότι η «φόρμουλα» αυτή μπορεί να προχωρήσει ακόμη και χωρίς τον Ολυμπιακό, αλλά όσο περισσότερες είναι οι ομάδες και δη οι μεγάλες τόσο πιο πολλές πιθανότητες υλοποίησης υπάρχουν.

Η δεύτερη επιλογή είναι η επέκταση της συνεργασίας με το συνδρομητικό κανάλι της Nova. Αυτή φαίνεται και η πιο πιθανή από πλευράς πιθανοτήτων.

Η Nova, ωστόσο, δεν μπορεί να μπει σε  διαπραγμάτευση στην παρούσα φάση, έχοντας αρκετά οικονομικά προβλήματα να επιλύσει και αβέβαιο ακόμη το μέλλον της, ενώ θεωρείται τουλάχιστον ασαφές, όποτε κι αν καθίσει στο τραπέζι με το τριφύλλι, αν τα επίπεδα της πρότασής της θα είναι παρεμφερή με πέρυσι.

Η τρίτη επιλογή είναι ένα εγχείρημα του τύπου PAO TV. Μελέτες έχουν ήδη γίνει πολλές και εξακολουθούν να γίνονται από τα στελέχη της πράσινης ΠΑΕ, πλην όμως τα αποτελέσματα αυτών περισσότερο επιτείνουν την αβεβαιότητα παρά δίνουν πόντους στο να ακολουθηθεί η συγκεκριμένη οδός.