Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Νιόπλιας για ΟΦΗ: «Είναι μια δύσκολη στιγμή, όμως δεν είμαι παιδάκι»

Νιόπλιας για ΟΦΗ: «Είναι μια δύσκολη στιγμή, όμως δεν είμαι παιδάκι»

Ο ΟΦΗ παρουσίασε το νέο τεχνικό της ομάδας, Νίκο Νιόπλια, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο 56χρονος τεχνικός τόνισε πως είναι μία δύσκολη περίοδος, αλλά ο ίδιος είναι έτοιμος να αλλάξει την κατάσταση προς το καλύτερο και να κρατήσει την κρητική ομάδα στην πρώτη κατηγορία.

"Είναι μια δύσκολη στιγμή, όμως δεν είμαι παιδάκι. Έχω μεγαλώσει μέσα στα γήπεδα, ξέρω που βρίσκομαι και αυτό μου δίνει μεγάλη άνεση. Αν γυρίσω πίσω το χρόνο και κοιτάξω την καριέρα μου ποτέ δεν ήταν εύκολα. Πάντα με την πίστη και την αυτοπεποίθηση τα κατάφερνα. Ούτε το 2005 όταν πήγα στην Εθνική Νέων και πήγα τελικά Ευρώπης, όπως και των Ελπίδων, ούτε όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό, στον Ατρόμητο, τον ΟΦΗ και γιατί όχι και τώρα; Δεν είναι απλώς μια ομάδα για εμάς, είναι το ποδόσφαιρο. Είμαστε εδώ άνθρωποι του Ηρακλείου, 38 χρόνια μένω εδώ, κάθε μέρα έβλεπα τον ΟΦΗ, πόσο μάλλον όταν ήμουν δύο χρόνια στην ομάδα. Γνωρίζω το ποδόσφαιρο καλά, ξέρω τους παίκτες. Το ξέρουμε ότι είναι δύσκολη στιγμή, όμως γι' αυτά είμαστε εδώ", σχολίασε.

Για τι πιθανότητες έχει ο ΟΦΗ για παραμονή: "Όσες έχουν όλες οι ομάδες. Εγώ έχω πίστη στην ομάδα και έχω 100%. Το καλοκαίρι θα είχαμε μια εύκολη σωτηρία, μια καλύτερη θέση, πιο άνετοι. Τώρα όμως πρέπει να το ξεπεράσουμε. Πρέπει να καταλαβαίνουμε τις στιγμές και το τι πρέπει να κάνουμε τώρα. Είναι διαφορετικές σκέψεις τώρα από ότι ήταν πριν 2 μήνες”.

Για το αν βλέπει διαφορά από τα μπαράζ της Ρόδου όταν ήταν παίκτης: “Όταν ήμουν παίκτης δεν με ένοιαζε τίποτα. Ήξερα ότι ήμουν δυνατός. Παίζει ρόλο. Εξαρτάται τον άνθρωπο. Έχουμε τους Ντε Γκούζμαν, Καστάνιος, Γιαννούλη. Δεν έχουμε μικρά παιδιά, πρέπει μόνος σου να το ξεπερνάς αλλιώς δεν μπορείς να είσαι σε αυτό το επάγγελμα. Πρέπει όλοι μαζί, ανάλογα με την στιγμή. Τώρα έχεις την πίεση, αλλά όποιος δεν μπορεί γιατί ασχολούμαστε με αυτό το άθλημα. Είναι για τους δυνατούς και τίποτα δεν είναι στρωμένα με ροδοπέταλα”.