Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
142

Πώς έχουν τα δεδομένα με Μίτροβιτς στην ΑΕΚ

Ο Στέφαν Μίτροβιτς, αρχηγός της Στρασμπούρ και βασικός κεντρικός αμυντικός της εθνικής ομάδας της Σερβίας, μπήκε στη ζωή της ΑΕΚ με τα σημερινά ρεπορτάζ, τα οποία τον θέλουν να είναι μεταξύ των κύριων επιλογών που εξετάζει η Ένωση.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι εύκολα στην περίπτωση που ο Σέρβος αμυντικός προκριθεί από τον σχεδιασμό της ΑΕΚ ως βασικός στόχος, κάτι που ακόμη δεν έχει συμβεί.

Για την ακρίβεια, το γεγονός πως ο Μίτροβιτς θα είναι κατά πάσα πιθανότητα διαθέσιμος μέσα στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο είναι κάτι που έχει τεθεί στα υπόψιν του Βλάνταν Μιλόγεβιτς κατά τη διάρκεια της παραμονής του τις τελευταίες μέρες στο Βελιγράδι. Από κύκλο επαφών του νέου τεχνικού της Ένωσης εκεί.

Κι είναι φυσικό να έχει τσεκάρει τι ακριβώς «παίζεται» με τον συμπατριώτη του που προφανώς είναι μέσα στους 3-4 κορυφαίους σέντερ μπακ από τη Σερβία αυτή τη στιγμή. Αν θα τον ήθελε στην ΑΕΚ; Ούτε γι’ αυτό μπορεί να υπάρχει αμφιβολία. Είναι σχεδόν αυτονόητο.

Από εκεί και πέρα, ο Μίτροβιτς βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου από τη Στρασμπούρ, σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ από τη Γαλλία. Για την ακρίβεια, τα ρεπορτάζ θέλουν τον νέο προπονητή της ομάδας, Ζουλιέν Στεφάν, να έχει στόχο να αλλάξει όλη την άμυνα και μάλιστα, έχει αναφερθεί αρκετές φορές στα σχετικά ρεπορτάζ πως στα πλάνα του δεν είναι ο Μίτροβιτς.

Το συμβόλαιο του 31χρονου στόπερ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2022. Στη Γαλλία έχει γραφτεί ακόμη και πως έχει ειδοποιηθεί ότι θα πρέπει να βρει άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του, κάτι που όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, έστω και σε επίπεδο δήλωσης από κάποιο στέλεχος της Στρασμπούρ.

O διεθνής Σέρβος αμυντικός έχει ένα πολύ υψηλό συμβόλαιο στη Γαλλία. Λίγο πάνω από τις 900.000 ευρώ ετησίως. Επιπλέον, από τη στιγμή που δεν φαίνεται να υπάρχει προς το παρόν τουλάχιστον κίνηση από πλευράς της ομάδας του με σκοπό να μείνει ελεύθερος, στην ατζέντα πολύ πιθανό να υφίσταται και πρόθεση της Στρασμπούρ να ζητήσει και οικονομικό αντάλλαγμα.