Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Υποψήφιες έδρες της Εθνικής «Βικελίδης» και Τούμπα - Ποια άλλα γήπεδα δηλώθηκαν στην UEFA για το Nations League

Υποψήφιες έδρες της Εθνικής «Βικελίδης» και Τούμπα - Ποια άλλα γήπεδα δηλώθηκαν στην UEFA για το Nations League

Η ΕΠΟ έστειλε στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου τη λίστα με την προεπιλογή των γηπέδων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως έδρα της εθνικής ομάδας στο Nations League.

Η κάθε ομοσπονδία μπορεί να δηλώσει όσα γήπεδα επιθυμεί, αλλά όσο πλησιάζει η πρεμιέρα της διοργάνωσης, θα πρέπει να δηλώσει δύο γήπεδα για έδρα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Όσον αφορά την πρώτη φάση, τα γήπεδα που δηλώθηκαν στην UEFA από την ΕΠΟ είναι το ΟΑΚΑ, το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», η Ριζούπολη, το «Κλεάνθης Βικελίδης», η Τούμπα και το Παγκρήτιο Στάδιο.

Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και για την τελική επιλογή θα παίξει ρόλο αν τα παιχνίδια του ομίλου με Σλοβενία, Μολδαβία και Κόσοβο θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών, λόγω κορονοϊού.

Πάντως, αυτή τη στιγμή το γήπεδο του Άρη συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να είναι μία από τις δύο βασικές έδρες της Εθνικής στο Nations League, καθώς πρόκειται για ένα καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Σχετικά, τέλος, με τις προγραμματισμένες ημερομηνίες (αρχές Σεπτεμβρίου) των αγώνων της γαλανόλευκης, αλλά και των υπόλοιπων εθνικών ομάδων στο Nations League, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μετατεθούν για αργότερα, εξαιτίας της πανδημίας.