Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΒΙΝΤΕΟ: Τι υποστήριξε ο Κλάτενμπεργκ για το πέναλτι στη Λεωφόρο και τις αμφισβητούμενες φάσεις του ΑΕΚ-Άρης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι είπε ο Κλάτενμπεργκ για Λεωφόρο και το πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΚ με τον Άρη

Στην καθιερωμένη ανάλυση των επίμαχων φάσεων, ο αρχιδιαιτητής Κλάτενμπεργκ τόνισε πως ορθώς δόθηκε το πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο και δε μέτρησε το 0-3 του Ολυμπιακού, ενώ είπε πως δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό στη φάση του Σάκιτς, στο ΑΕΚ-Άρης.

Τέσσερις φάσεις από τη 10η αγωνιστική των play off της Super League περιλαμβάνει η εβδομαδιαία ανάλυση από τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, τελευταία για την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε.

Από το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό σημειώνει ότι σωστά δόθηκε το πέναλτι στους «πράσινους» στο μαρκάρισμα του Σα στον Ιωαννίδη έπειτα από χρήση var και ακύρωση του τρίτου γκολ του Ολυμπιακού και ότι είναι σωστή η κίτρινη στον Σάντσες για μαρκάρισμα στον Ανδρούτσο.

«Ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι σε φάση όπου ο τερματοφύλακας της ομάδας του Ολυμπιακού μάρκαρε τον αντίπαλο του σε διεκδίκηση της μπάλας. Η μπάλα στη συνέχεια κατέληξε στην άλλη πλευρά του αγωνιστικού χώρου όπου παίκτης της ομάδας του Ολυμπιακού σημείωσε το τρίτο τέρμα. Ο var έλεγξε το μαρκάρισμα του τερματοφύλακα και συνέστησε ανασκόπηση της φάσης εντός αγωνιστικού χώρου, έπειτα από την οποία ο διαιτητής ακύρωσε το τρίτο γκολ της ομάδας του Ολυμπιακού και καταλόγισε πέναλτι υπέρ της ομάδας του Παναθηναϊκού. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι το αρχικό μαρκάρισμα του τερματοφύλακα της ομάδας του Ολυμπιακού συνιστά παράβαση και δεδομένου ότι συνέβη εντός περιοχής πέναλτι, ο καταλογισμός του πέναλτι ήταν σωστός. Επιπρόσθετα η ΚΕΔ θεωρεί ότι το μαρκάρισμα αποστέρησε μια προφανή ευκαιρία για γκολ αλλά σε προσπάθεια του τερματοφύλακα να παίξει τη μπάλα, συνεπώς η επίδειξη της κίτρινης κάρτας ήταν σωστή» αναφέρει για την πρώτη φάση.

Για το μαρκάρισμα του Σάντσες τονίζει ότι... «Η ΚΕΔ συμφωνεί με την κίτρινη κάρτα διότι το μαρκάρισμα στερείτο έντασης και βαναυσότητας ενώ το σημείο επαφής ήταν χαμηλά στο πόδι».

Στον αγώνα ΑΕΚ - Άρη αναφέρει ότι δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό στο χέρι του Σάκιτς έπειτα από κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι και το αιτιολογεί σημειώνονται ότι… «δεν πρόκειται για παράβαση πέναλτι διότι παρόλο που η μπάλα χτυπάει στο χέρι του αμυνόμενου, ερχόμενη από το στήθος του, είναι κοντά στο σώμα και σε φυσική θέση».

Τέλος, ότι είναι σωστό το πέναλτι υπέρ του Ατρόμητου στον αγώνα με τον Βόλο, για χέρι του Γκρίλο έπειτα από σουτ του Μανούσου.