Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δίκη «Συμμορίας»: Δεν έρχεται στην Ελλάδα ο Ντάλας, λόγω κορονοϊού - «Πρόεδρος της ΚΕΔ έβγαζε τους πίνακες διαιτητών στο σπίτι του» - Τι είπε ο Τοροσίδης για το Ολυμπιακός-Βέροια

Δίκη «Συμμορίας»: Δεν έρχεται στην Ελλάδα ο Ντάλας, λόγω κορονοϊού - «Πρόεδρος της ΚΕΔ έβγαζε τους πίνακες διαιτητών στο σπίτι του» - Τι είπε ο Τοροσίδης για το Ολυμπιακός-Βέροια

Με την ανάγνωση των εγγράφων και καταθέσεις δύο μαρτύρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων συνεχίστηκε σήμερα η ποινική δίκη της «Συμμορίας» στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Μάρτυρας υπεράσπισης του Βαγγέλη Μαρινάκη κατέθεσε ο Βασίλης Τοροσίδης και του Θόδωρου Κουρίδη ο πρώην εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ, Χρήστος Υφαντής.

Τα όσα είπε ο τελευταίος για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο στις αρχές του 2000 προκάλεσαν την εντύπωση του Εισαγγελέα έδρας, Χαράλαμπου Λακαφώση.

«Υπήρξε πρόεδρος που έπαιρνε σπίτι του και έφτιαχνε μόνος του τους πίνακες στο παρελθόν. Δεν υπήρχε συγκεκριμένος τρόπος. Παλιότερα μόνο ο πρόεδρος της ΚΕΔ έφτιαχνε τους πίνακες. Αν είχε κάποιος αντίρρηση, έλεγε να δούμε την περίπτωση αυτή, μήπως δεν έχει τα προσόντα και πάνω στον πίνακα καταχωρείται η αντίρρηση. Περισσότερο προφορική συζήτηση γινόταν όπου υπήρχαν διαφωνίες. Ήταν μια πάγια διαδικασία», κατέθεσε ο Χρήστος Υφαντής.

Εισαγγελέας: Είπατε κάτι που δεν περίμενα να το ακούσω. Ποια χρονιά και ποιος πρόεδρος της ΚΕΔ έφτιαξε μόνος του τους πίνακες στο σπίτι του;

Υφαντής: «Ήταν πριν 20 χρόνια, πριν αναλάβει στην ΚΕΔ ο Μποροβήλος».

Εισαγγελέας: Η ΚΕΔ ήταν συλλογικό όργανο τότε, όπως και σήμερα;

Υφαντής: «Ναι».

Εισαγγελέας: Αυτή η συλλογικότητα τηρήθηκε;

Υφαντής: «Ναι».

Για τις αντιρρήσεις του Κύρου Βασάρα για τους πίνακες της περιόδου 2012-13, ο Υφαντής είπε: «Οι πίνακες διαιτησίας συντάχθηκαν με νόμιμο τρόπο, όπως τις προηγούμενες και επόμενες χρόνιες. Ίσως είχε κάποιες διαφωνίες στο διαδικαστικό μέρος, αλλά 5-6 μέρες μετά υπέγραψε κανονικά τους πίνακες. Δεν εξέφρασε κάποια αντίρρηση επί της ουσίας για πρόσωπα».

Ο Βασίλης Τοροσίδης κατέθεσε ότι στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Βέροια, τον Γενάρη του 2013, δεν υπήρξε συνομιλία εντός του αγωνιστικού χώρου του πρώην παίκτη της Βέροιας, Νίκου Γεωργέα, με οποιονδήποτε παίκτη του Ολυμπιακού πριν από την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου.

Δεν καταθέτει ο Ντάλας - Από 15 Σεπτεμβρίου οι απολογίες των κατηγορούμενων

Ο πρώην αρχιδιαιτητής Χιου Ντάλας ήταν προγραμματισμένο να καταθέσει την ερχόμενη Τρίτη (8/9) ως μάρτυρας κατηγορίας.

Όμως, ο Σκωτσέζος ενημέρωσε το δικαστήριο ότι δεν θα ταξιδέψει στην Ελλάδα, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό στη χώρα του και τη 14ημερη καραντίνα.

Το δικαστήριο, λοιπόν, θα λάβει υπόψη του την κατάθεσή του στις ανακριτικές αρχές.

Η δική συνεχίζεται την ερχόμενη Πέμπτη (10/9) με τις καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων υπεράσπισης και στις 15 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες των 28 κατηγορουμένων.