Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ένινγκ: «Σκεφτόμαστε το Κύπελλο, αυτός είναι ο στόχος μας»

ΒΙΝΤΕΟ - Ένινγκ: «Σκεφτόμαστε το Κύπελλο, αυτός είναι ο στόχος μας»

Οι προπονήσεις άρχισαν ξανά μετά από αποχή σχεδόν δύο μηνών, με τους ποδοσφαιριστές να ακολουθούν προπονήσεις σε γκρουπάκια για την ασφάλεια τους. 

Μάλιστα, ο Γερμανός προπονητής του Άρη, Μίχαελ Ένινγκ μίλησε στο «ArisTV» για την επιστροφή στις προπονήσεις και την αλλαγή που θα υπάρχει στο ποδόσφαιρο μετά την πανδημία, ενώ τόνισε την σκέψη όλων στο στρατόπεδο των «κιτρινόμαυρων» για πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου και την κατάκτησή του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: 

«Είμαστε πίσω ξανά. Είναι καλό το συναίσθημα της επιστροφής. Τίποτα δεν είναι ίδιο όπως πριν. Είμαστε καλά, είμαστε πάλι στο γήπεδο. Αυτό είπα και χθες στους παίκτες μου. Είναι ένα πρώτο βήμα και πρέπει να δουλέψουμε καλά και με κέφι.

Εγώ δυστυχώς βίωσα αυτή την κατάσταση με την πανδημία μακριά από την οικογένεια μου, καθώς βρίσκονται στην Γερμανία. Έμεινα εδώ, είχα θετική σκέψη και μάλλον είμαι στο ασφαλέστερο σημείο στον κόσμο αυτήν την εποχή με την πανδημία. Βλέπουμε τι συμβαίνει παντού. Είμαστε ακόμα στην αρχή. Δεν ξέρουμε τι μας περιμένει αύριο και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Σίγουρα το ποδόσφαιρο θα αλλάξει, θα είναι διαφορετικό. Δεν θέλω να πιστεύω πως θα είναι για πολύ αυτό και πως για λίγο καιρό θα είναι άδεια τα γήπεδα και χωρίς κόσμο. Δεν νοείται ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους. Το σημείο-κλειδί είναι να βρεθεί το εμβόλιο και πιστεύω να βρεθεί γρήγορα για να ξεπεράσουμε αυτή την πανδημία.

Σαν προπονητής που είμαι, εγώ θέλω να παίξουμε μπάλα, θέλω να παίξουμε ποδόσφαιρο και να συνεχιστούν οι αγώνες. Ο Άρης είναι μέσα στους στόχους του και στο πρωτάθλημα στα play offs και στο Κύπελλο, αλλά αυτό δεν εξαρτάται από εμένα. Περιμένουμε τι θα αποφασίσουν οι αρμόδιοι. Εμείς πάντως προπονούμαστε.

Ασφαλώς καταλαβαίνω τους φίλους του Άρη που θέλουν να παίξουμε ποδόσφαιρο καθώς υπάρχει μπροστά μας ο μεγάλος στόχος του Κυπέλλου. Αυτό σκεφτόμαστε και εμείς, αυτός είναι ο στόχος μας. Νομίζω ότι είμαστε κοντά να πάμε στον τελικό. Μακάρι να παίξουμε, να τα καταφέρουμε, να πάμε και μακάρι να πάρει ο Άρης το Κύπελλο, διότι είναι ένας τίτλος που του λείπει εδώ και πολλά χρόνια».

Δείτε τις σχετικές δηλώσεις: