Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Θωμά Μαύρου για Μελισσανίδη, Μιλόγεβιτ, Γιαννίκη και την ΑΕΚ «που μπορεί πρωτάθλημα»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Θωμά Μαύρου για Μελισσανίδη, Μιλόγεβιτς, Γιαννίκη και την ΑΕΚ «που μπορεί πρωτάθλημα»

Εκλεκτό μέλος της ευρύτερης οικογένειας της ΑΕΚ ο Θωμάς Μαύρος, παρακολουθεί τακτικά και με επιμέλεια την καθημερινότητά της. Μιλώντας στη "Real News", η μεγάλη δόξα της Ένωσης αναφέρεται στην αλλαγή προπονητή, την επιλογή του Αργύρη Γιαννίκη και το αύριο της αγαπημένης του ομάδας. "Ο Γιαννίκης μου άρεσε από όταν ήταν στον ΠΑΣ. Το ποδόσφαιρο και η φιλοσοφία του είχαν κάτι το ελκυστικό και για να τον εμπιστεύτηκε ο Μελισσανίδης κάτι θα είδε" σχολιάζει αρχικώς ο κορυφαίος μπαλαδόρος των κιτρινόμαυρων. "Φυσικά δεν πρέπει να μένουμε στα λόγια, αφού καθρέφτης όλων είναι το γήπεδο και εκεί θα φανεί πόσο γρήγορα κατάφερε να προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον", προσθέτει στη συνέχεια.

Στο ερώτημα για το αν θα έχει πίεση, ο σπουδαίος σκόρερ του κιτρινόμαυρου παρελθόντος δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία: "Βεβαίως και θα έχει, διότι αυτή ακριβώς είναι η διαφορά των μεγάλων ομάδων από τις υπόλοιπες. Υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις στις οποίες όσοι φορούν το έμβλημα της ΑΕΚ οφείλουν πάντοτε να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο". Για το αν ήταν ρίσκο η επιλογή του, απαντά πως "σχετικά είναι όλα. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να έχει έρθει ένα μεγάλο όνομα και να αποτύχει, φεύγοντας νύχτα και με τη σειρά του ο Γιαννίκης, αν και νέος στην ηλικία, να τα πάει θαυμάσια. Όπως είπα και πριν, το γήπεδο είναι που κρίνει τα πάντα κι εγώ θα περιμένω να τον δω, ελπίζοντας ότι θα δικαιώσει τον πρόεδρο και εκείνους που εισηγήθηκαν την πρόσληψή του".

Αποτιμώντας τη μέχρι τώρα πορεία της Ένωσης, ο Θωμάς Μαύρος είναι κάθετος. "Κακά τα ψέματα. Αν εξαιρέσει κανείς τα 75 πρώτα λεπτά του αγώνα με τον ΟΦΗ, η ομάδα δεν τα έχει πάει καλά" αποφαίνεται.

"Δεν ξέρω αν φταίει ο Μιλόγεβιτς ή μόνο ο Μιλόγεβιτς, το θέμα είναι πως κάτι έπρεπε να γίνει και γρήγορα μάλιστα, μια και εμφανίζονται χτυπητές αδυναμίες ιδίως στην αμυντική λειτουργία που πρέπει να εξαφανιστούν. Σίγουρα ο πρόωρος αποκλεισμός από τη Βελέζ υπήρξε γεγονός που μας πλήγωσε όλους. Ωστόσο, η ΑΕΚ πρέπει να προχωρήσει και θα προχωρήσει. Και για να γίνει αυτό θα χρειαστεί να δουλέψουν συνολικά σκληρά, να είναι ενωμένοι και να μην προβάλουν εγωισμούς μπροστά στο γενικό καλό. Τίποτα πάνω από την ομάδα" δηλώνει εμφατικά.

Σε ό,τι αφορά τον συναγωνισμό στο πρωτάθλημα, λέει: "Είναι νωρίς ακόμη για ασφαλείς προβλέψεις. Όμως, εννοείται ότι στην πορεία θα γίνει ακόμη πιο σκληρό και με πολλές αμφίρροπες αναμετρήσεις. Ωστόσο, στο τέλος του η ΑΕΚ μπορεί να το κατακτήσει. Γι' αυτό άλλωστε και γίνονται οι κινήσεις που βλέπουμε".