Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τέμπας

Τέμπας: «Ο Ινφαντίνο βρίσκεται πίσω από την European Super League»

Ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, με αφορμή την European Super League εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

«Ο πρόεδρος της FIFA είναι πίσω από την European Super League και του το έχω πει και προσωπικά. Το έχω πει στο παρελθόν και θα το πω ξανά, πίσω από όλο αυτό βρίσκεται ο Τιζάνι Ινφαντίνο. Πιέζει καταστάσεις, λέει πράγματα. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ απέτυχε, αλλά δεν έχει πεθάνει, παρόλα αυτά δεν μπορεί να εκτελεστεί χωρίς την αρωγή των αγγλικών ομάδων», τόνισε ο Τέμπας.

Όλα αυτά την ώρα που διενεργείται έλεγχος από την UEFA σε βάρος των Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, που δεν έχουν αποχωρήσει από την European Super League και εξετάζονται σοβαρές κυρώσεις σε βάρος τους.

Ο Τέμπας κλήθηκε να σχολιάσει και τη στάση του Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος επιμένει ότι η κλειστή λίγκα είναι νομοτελειακά το μέλλον του ποδοσφαίρου.

«Δεν είναι κάτι το προσωπικό, έχουμε διαφορετικές ιδέες για το ποδόσφαιρο. Άκουσα τον πρόεδρο της Ρεάλ να λέει πως θα διαλυθεί σε τρία χρόνια το ποδόσφαιρο έτσι όπως είναι τώρα η κατάσταση και αυτό δεν είναι αλήθεια.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ εκπροσωπεί μία εντελώς διαφορετική ποδοσφαιρική βιομηχανία που βάζει σε κίνδυνο την τωρινή και δεν μπορώ να το επιτρέψω να συμβεί».