Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
412

Όρθιοι οπαδοί σε Premier League και Championship μετά από 27 χρόνια

Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "Times" αποκαλύπτει πως η βρετανική κυβέρνηση πήρε την απόφαση να εγκρίνει ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα επιτρέπει σε ομάδες που αγωνίζονται σε Premier League και Championship να έχουν κομμάτι των εξεδρών που θα φιλοξενεί όρθιους οπαδούς.

Σημειώνεται πως από τη σεζόν 1994-95 και μετά είναι υποχρεωτικό να έχουν όλα τα στάδια στις δύο κορυφαίες ποδοσφαιρικές κατηγορίες της χώρας θέσεις μόνο για καθήμενους οπαδούς.

Ωστόσο, 27 χρόνια μετά, η Αρχή Ασφάλειας Αθλητικών Χώρων στο Νησί προσκάλεσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, συλλόγους στις δύο κορυφαίες επαγγελματικές ποδοσφαιρικές κατηγορίες να υποβάλλουν αίτημα για να μπορούν να έχουν όρθιους οπαδούς σε θύρες γηπέδων τους, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου του 2022.

Οι Τότεναμ, Γουλβς, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Κάρντιφ και Μπρίστολ είναι μεταξύ εκείνων που τα στάδιά τους έχουν τη δυνατότητα -λόγω κατασκευής- να φιλοξενήσουν ορθίους, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες θα χρειαστεί να προχωρήσουν σε κάποιες αναγκαίες ρυθμίσεις για να έχουν και αυτές ανάλογη δυνατότητα.