Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πάουντ

Τι ζήτησε ο Ντικ Πάουντ για τους αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Προτεραιότητα στους αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο για το εμβόλιο του κορονοϊού ζήτησε ο Ντικ Πάουντ.
 
Το πιο παλιό μέλος της ΔΟΕ σε συνέντευξή του στο «Sky News» επεσήμανε ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαν να γίνουν οι αγώνες.

«Θα μπορούσαμε να πάρουμε εμβόλια για τους αθλητές, ώστε να συμμετάσχουν σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση. Δεν νομίζω ότι θα υπήρχε αντίρρηση. Είναι μια απόφαση που πρέπει να υλοποιηθεί, αυτός είναι ο πιο ρεαλιστικός τρόπος για να γίνουν οι Αγώνες» είπε ο Πάουντ

Κατά την επίσκεψή του στο Τόκιο τον περασμένο Νοέμβριο, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ είπε ότι θα προτείνουν στους αθλητές να πάρουν το εμβόλιο, αλλά δεν θα είναι υποχρεωτικό για τη συμμετοχή τους στους Αγώνες.

Πάνω από 15.000 αθλητές από σχεδόν κάθε χώρα του κόσμου αναμένεται να μεταβούν στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου.

Οι φόβοι για το αν οι Αγώνες μπορούν να διεξαχθούν στο Τόκιο έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς τα κρούσματα COVID-19 αυξάνονται στην Ιαπωνία και σε όλο τον κόσμο.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχάιντ Σούγκα επανέλαβε  την πρόθεσή του να γίνουν Αγώνες, ακόμη και όταν κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πρωτεύουσα και τους γύρω νομούς.