Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οι κορυφαίες προσωπικότητες του εγχώριου αθλητισμού κατά το ελληνικό κοινό!

Οι κορυφαίες προσωπικότητες του εγχώριου αθλητισμού κατά το ελληνικό κοινό!

Ο ήρωας των Ελλήνων φιλάθλων, Νίκος Γκάλης, αναδείχτηκε ως η δημοφιλέστερη προσωπικότητα στον ελληνικό αθλητισμό σε έρευνα της εταιρείας «Prorata».

H έρευνα, η οποία μάλιστα έγινε με πολύ ποιοτικά χαρακτηριστικά, σε ασφαλές δείγμα άνω των 1.500 ατόμων (2.500), κάτι βεβαίως που σημαίνει ότι πιάνει κι όλους τους ελληνικούς νομούς, αφορά στις κορυφαίες προσωπικότητες της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας μεταξύ επτά κατηγοριών όπως η πολιτική, η μουσική, οι τέχνες, ο αθλητισμός, οι επιστήμες, αλλά και πρόσωπα που σχετίζονται με την επανάσταση του 1821.

Σε ό,τι αφορά τον αθλητισμό, η πρωτιά ήταν μάλλον αναμενόμενη για τον θρυλικό Νίκο Γκάλη που έβαλε το μπάσκετ στα σπίτια όλων των Ελλήνων. Ο παλαίμαχος άσος συγκέντρωσε 68 ψήφους, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να αναδεικνύεται σε κορυφαίο της νεότερης γενιάς, συγκεντρώνοντας 38 ψήφους.

Από την... ενδιάμεση εποχή του ελληνικού μπάσκετ, στην άτυπη κούρσα νικητής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης που βρίσκεται στη 10η θέση της σχετικής λίστας.

Κάτω από τον «Greek Freak» έχουν ψηφιστεί ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, έπειτα ο θρυλικός Σπύρος Λούης κι ακολουθούν ο «βασιλιάς των κρίκων» Λευτέρης Πετρούνιας, ο ανεπανάληπτος Βασίλης Χατζηπαναγής, ο «στρατηγός» Μίμης Δομάζος, η «βασίλισσα των αιθέρων» Κατερίνα Στεφανίδη και ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς.

Στον χώρο της λογοτεχνίας κορυφαία προσωπικότητα ψηφίστηκε ο Οδυσσέας Ελύτης, της ζωγραφικής, του θεάτρου και του κινηματογράφου ο Κάρολος Κουν, στον χώρο της μουσικής ο Μάνος Χατζιδάκις, στην πολιτική ο Ελευθέριος Βενιζέλος, στις επιστήμες ο Γεώργιος Παπανικολάου κι από την επανάσταση του '21 ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.