Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Νέα φωτογραφική διάταξη για την περίπτωση του Πανιωνίου από Αυγενάκη»

«Νέα φωτογραφική διάταξη για την περίπτωση του Πανιωνίου από Αυγενάκη»

Νέα φωτογραφική διάταξη για την περίπτωση του Πανιωνίου και τις οφειλές του, που φέρονται να είναι περίπου 11 εκατ. ευρώ, κατέθεσε χθες στη Βουλή ο Λευτέρης Αυγενάκης, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα αθλητικής ιστοσελίδας.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε προσπαθήσει στις 25 Μαΐου να περάσει διάταξη με την οποία έσβηνε το 100% των οφειλών (όχι σε ποδοσφαιριστές). Η διάταξη αυτή τελικά είχε προκαλέσει αντιδράσεις και αποσύρθηκε.

Τώρα ο Αυγενάκης επανήλθε και όπως αναφέρεται, η νέα ΑΑΕ καθίσταται υπόχρεη για το 50% των αμιγώς αγωνιστικών οφειλών (σε παίκτες για παράδειγμα) και υπό προϋποθέσεις για το υπόλοιπο 50% και το σύνολο των μη αγωνιστικών οφειλών.

Επίσης, για χρέη σε δημόσιο και οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης προβλέπεται κράτηση από εισιτήρια και τηλεοπτικά δικαιώματα.

Όπως αναφέρει, λοιπόν, για ομάδες που υποβιβάστηκαν μετά την 1η Απριλίου του 2020:

"Επίσης, προβλέπονται οι όροι υπό τους οποίους μπορούν τα ιδρυτικά αθλητικά σωματεία, τα οποία κατέλαβαν τη θέση της υποβιβασθείσας ΑΑΕ από 1/4/2020 έως και τη δημοσίευση του σχεδίου νόμου , να ιδρύσουν νέα ΑΑΕ για το ίδιο άθλημα.

Στο άρθρο 111 του ν2725/99 προστίθεται νέα παρ. 8 ως εξής:

α) η υποβιβασθείσα ΑΑΕ καθώς και οι διοικούντες αυτήν δημιούργησαν τις οφειλές ευθύνονται αλληλεγγύως και εις ολόκληρόν για το σύνολο των κάθε είδους υποχρεώσεων της υποβιβασθείσας ΑΑΕ σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Β) η νέα ΑΑΕ αυτοδικαίως καθίσταται υπόχρεη για το ήμιση των αμιγώς αγωνιστικών οφειλών (ήτοι οφειλών προς ποδοσφαιριστές, άλλες ομάδες, προπονητές,  γυμναστές, και εν γένει προπονητικά επιτελεία, διαμεσολαβητές, διοργανωτές, τη ΦΙΦΑ, την ΟΥΕΦΑ και άλλες Ομοσπονδίες), της υποβιβασθείσας ΑΑΕ.

γ) για το υπόλοιπο ήμιση των αμιγώς αγωνιστικών οφειλών της περ β. καθώς και για το σύνολο των μη αγωνιστικών οφειλών προς τρίτους, εξαιρουμένων των οφειλών προς το δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς, η νέα ΑΑΕ καθίσταται υπόχρεη μόνο εάν στο μέτρο που οι οφειλές αυτές δεν ικανοποιήθηκαν από τα ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία της υπό εκκαθάριση ΑΑΕ και υπό την προϋπόθεση ότι έχει ολοκληρωθεί αμετάκλητα η δικαστική διεκδίκηση των απαιτήσεων των τρίτων όσο προς τον εκκαθαριστή της ΑΑΕ όσο και προς τα πρόσωπα που δημιούργησαν τις οφειλές.

δ) Κατά παρέκκλιση της περ α. της παρ. 4, για την ικανοποίηση των απαιτήσεων του Δημοσίου και των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης γίνεται τακτική κράτηση των εσόδων που προκύπτουν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα εισιτήρια όλων των αγώνων της νέα ΑΑΕ σε ποσοστό 5% και 20% αντίστοιχα".