Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Στη Σερβία θυμήθηκαν την Ελλάδα του 2004: «Ο βασιλιάς Ότο και οι Σπαρτιάτες του»

Αφιέρωμα στη Σερβία για το έπος του 2004: «Ο βασιλιάς Ότο και οι Σπαρτιάτες του»

Αφιέρωμα στην Εθνική Ελλάδας του 2004, που κατέκτησε το Euro της Πορτογαλίας, κάνει σήμερα η σερβική ιστοσελίδα «mozzartsport.com», η οποία αναφέρεται στο «θαύμα» της Ελλάδας, του Ρεχάγκελ και των «Σπαρτιατών», όπως τους χαρακτηρίζει.

«Δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά τη μάχη στις Θερμοπύλες, αναδείχθηκε μια ομάδα που πάλευε μέχρι το τέλος θυμίζοντας σε όλη την Ευρώπη και κυρίως στους Έλληνες τους σπουδαίους προγόνους τους. Ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ. Ήταν μια ομάδα χωρίς νίκη σε μεγάλη διοργάνωση. Που δεν είχε μεγάλους αστέρες.

Είχε όμως έναν προπονητή, τον Γερμανό Ότο Ρεχάγκελ, που δημιούργησε μια ομάδα… Σπαρτιατών πολεμιστών. Μια ομάδα όπου έντεκα παίκτες στο γήπεδο μάχονταν ο ένας για τον άλλο, κοιτάζοντας στα μάτια κάθε αντίπαλο και με χαμηλά το κεφάλι», αναφέρει το αφιέρωμα.

«Δεν υπήρχε ομορφιά στο παιχνίδι της. Δεν έπαιζε ελκυστικό ποδόσφαιρο με ντρίμπλες, κάθετες πάσες ή συνδυασμούς, αλλά με βαθιές μπαλιές και αμυντική τακτική. Κάποιες εφημερίδες μετά τον τελικό και την κατάκτηση του τίτλου από την Ελλάδα έγραψαν πως το ποδόσφαιρο έκλαψε.

Πράγματι, δεν είχε ομορφιά το παιχνίδι της Ελλάδας. Είχε αίμα, δάκρυα και ιδρώτα. Κάθε αγώνας ήταν σαν αρχαία μάχη. Γι’ αυτό και η ελληνική ομάδα θεωρείται ακόμη μια από τις λιγότερο αγαπημένες του κοινού ιστορικά. Όμως, ήταν μια ποδοσφαιρική Σπάρτη που κυριάρχησε στην Ευρώπη», προσθέτει.