Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Απέβαλε Πακιστάν και Τσαντ η FIFA

Απέβαλε Πακιστάν και Τσαντ η FIFA

Με προσωρινό αποκλεισμό από κάθε δραστηριότητα, που τελεί υπό την αιγίδα της, τιμώρησε η FIFA τις ομοσπονδίες του Τσαντ και του Πακιστάν.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής, η FTFA (ομοσπονδία του Τσαντ) τιμωρήθηκε για κυβερνητική παρέμβαση, καθώς οι αρχές του Τσαντ έχουν ανακαλέσει οριστικά τις εξουσίες που έχουν ανατεθεί στη FTFA για τη δημιουργία μιας εθνικής επιτροπής για την προσωρινή διαχείριση του ποδοσφαίρου στις εγκαταστάσεις της FTFA. Στις 22 Μαρτίου, το Τσαντ αποκλείσθηκε από την προκριματική φάση για το Κύπελλο Εθνών της Αφρικής το 2021.

Όσον αφορά στην PFF (σ.σ. ομοσπονδία του Πακιστάν), τιμωρήθηκε, μετά από την πρόσφατη κατάληψη της διοίκησης στα γραφεία της στη Λαχόρη, από μια ομάδα αντιφρονούντων και τον αυθαίρετο διορισμό του Σιέντ Ασφάκ Χουσαϊν Σχαχ στη θέση του προέδρου.

Μέσω σχετικής επιστολής, η FIFA προειδοποιεί ότι αν δεν αρθεί η παράνομη κατοχή των κεντρικών γραφείων της PFF και δεν αναγνωρισθεί στους αξιωματούχους της FIFA ελεύθερη πρόσβαση στο κτίριο, το ζήτημα θα τεθεί αμέσως στις αρμόδιες επιτροπές της παγκόσμιας συνομοσπονδίας.