Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γουέμπλει

Αυτά υποστηρίζουν οι Άγγλοι για τις 12 πόλεις του Euro 2020

Την ερχόμενη  Τετάρτη οι 12 πόλεις που θα φιλοξενήσουν το Euro πρέπει να απαντήσουν στην UEFA για το αν θα δεχθούν οπαδούς στα γήπεδα τους. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Daily Mail», φαίνεται ότι σε όλα τα γήπεδα θα επιτραπεί η παρουσία θεατών.

Όμως όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η διεξαγωγή αγώνων στο Δουβλίνο παραμένει στον «αέρα». Το «Aviva Stadium» ενδέχεται να φιλοξενήσει μόνο το 10% της χωρητικότητας, κάτι που δεν αφήνει ικανοποιημένη την UEFA, που φέρεται να θέλει τουλάχιστον 25%.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ήλπιζε έως το τέλος της εβδομάδας να έχει επιβεβαιώσει τις 12 τοποθεσίες του Euro. Όμως, η λήψη της απόφασης θα έχει καθυστέρηση, με την ελπίδα να υπάρχει λύση έως τις 20 Απριλίου.

Οι διαφορές ανάμεσα στις πόλεις είναι σημαντικές. Ενώ το Δουβλίνο είναι πιο προσεκτικό, στη Ρωσία ελπίζουν η «Gazprom Arena» να φιλοξενήσει το 50% της χωρητικότητάς της. Στην Κοπεγχάγη επίσης θα υπάρχουν τουλάχιστον 12.000 φίλαθλοι, ενώ στο «Γουέμπλεϊ» 45.000.

Πάντως, όπως αναφέρει η «Daily Mail», αν τελικά το «Aviva Stadium» δεν μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες του Euro, τότε υπάρχει ενδεχόμενο τη θέση του να πάρει η έδρα της Τότεναμ.