Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η απόφαση της ΕΠΟ για τα τοπικά πρωταθλήματα - Πώς επηρεάζεται η Γ’ Εθνική

Η απόφαση της ΕΠΟ για τα τοπικά πρωταθλήματα - Πώς επηρεάζεται η Γ’ Εθνική

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, με τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και τη Γ’ Εθνική να την απασχολούν.

Η ΕΠΟ αποφάσισε την οριστική διακοπή των τοπικών πρωταθλημάτων που αναβλήθηκαν στις αρχές Νοεμβρίου. Η φετινή σεζόν θεωρείται ως μη γενόμενη για τα πρωταθλήματα αυτά που θα ξεκινήσουν τη νέα σεζόν.

Πώς επηρεάζεται η Γ’ Εθνική

Η οριστική διακοπή των τοπικών πρωταθλημάτων επηρεάζει και τη Γ’ Εθνική, καθώς επιτυγχάνεται και η μείωση των ομάδων που ήταν και στις οδηγίες που έχει δώσει στην ΕΠΟ η UEFA.

Η ομοσπονδία είχε προβλέψει στην τροποποιημένη προκήρυξή της πως σε αυτή τη περίπτωση δεν θα προβιβαζόταν καμία ομάδα από τις Ενώσεις, ενώ οι υποβιβασμοί θα ισχύσουν κανονικά και ως εκ τούτου, αυτόματα μειώνονται κι οι ομάδες που θα αγωνιστούν τη ποδοσφαιρική περίοδο 2020-21 στο πρωτάθλημα.

Η ΕΠΟ το κόστος των τεστ των διαιτητών

Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε την Εκτελεστική Επιτροπή ήταν η κάλυψη του κόστους των διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό για τους διαιτητές της Γ’ Εθνικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να καλύψει η ομοσπονδία τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ για τον Covid-19, τόσο για τους διαιτητές όσο και για τους παρατηρητές της Γ’ Εθνικής.

Αρχικά οι διαιτητές είχαν λάβει οδηγία πως θα καλύπτουν οι ίδιοι το κόστος των απαραίτητων τεστ για τον κορονοϊό, κάτι όμως που αναμένεται να αλλάξει, καθώς η ομοσπονδία έλαβε την απόφαση να πληρώνει η ίδια τα τεστ.