Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τσέφεριν

Τσέφεριν: «Προγραμματίσαμε το Champions και το Europa League χωρίς οπαδούς»

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, επιβεβαίωσε ότι το Champions League και το Europa League θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία οπαδούς. «Έχουμε προγραμματίσει να παίξουμε όλους τους αγώνες που απομένουν χωρίς οπαδούς. Δεν θέλουμε να πάρουμε κανένα ρίσκο» δήλωσε αρχικά ο Σλοβένος παράγοντα, για να συμπληρώσει: «Η δική μου μεγάλη ελπίδα είναι οι φίλαθλοι να επιστρέψουν στα γήπεδα το συντομότερο δυνατό».

Στη συνέχεια ο Αλεξάντερ Τσέφεριν τόνισε ότι:  «Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, όμως πρέπει και να έχουμε έτοιμο ένα σχέδιο σε περίπτωση που εμφανιστούν σπάνια πράγματα όπως αυτή η κρίση. Από την πρώτη στιγμή πιστεύαμε ότι οι διοργανώσεις της UEFA θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2020. 

Εμείς, σαν κυβερνητικό όργανο, οφείλαμε να ασχοληθούμε με το ποδόσφαιρο, όχι μόνο με τις διοργανώσεις της UEFA αλλά και να καθοδηγήσουμε την Ευρώπη, κάτι που νομίζω ότι κάναμε με επιτυχία».
 
Όσον αφορά το γεγονός ότι το Euro 2020 πήγε έναν χρόνο πίσω, σχολίασε: «Θεωρώ ότι ήταν μια αποφασιστική στιγμή, γιατί πήραμε πολύ νωρίς την απόφαση. Όλοι κατάλαβαν ότι το κάναμε για να βοηθήσουμε τους πρωταγωνιστές στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να να τονίσω ότι για ακόμα μια φορά υπήρξε απόλυτο πνεύμα αλληλεγγύης».
 
Στο ο πρόεδρος της UEFA δήλωσε ότι: «Υπάρχει μεγάλη ενότητα και αλληλεγγύη ανάμεσα στην UEFA, τις Ομοσπονδίες, τα club και τις λίγκες. Αυτή η ενότητα φάνηκε από τις αποφάσεις που πάρθηκαν. Η σχέση της UEFA μαζί τους είναι το θεμέλιο για τις ενέργειες που κάνουμε. 

Πάντα μας υποστήριζαν σε ό,τι κάναμε και εμείς τους στηρίζαμε. Ετσι δώσαμε 236 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο οικονομικού προγράμματος έτσι ώστε οι ομοσπονδίες να μπορούν να καλύψουν τις απώλειες που υπέστησαν από τον Covid-19».