Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
UEFA: «Αυτόγραφα τέλος για τους διαιτητές» - Έθεσε εκτός τον Ρουμάνο επόπτη που πήρε αυτόγραφο από τον Χάαλαντ ο Βασάρας

«Τέλος τα αυτόγραφα για τους διαιτητές» λέει η UEFA - Ο Βασάρας έθεσε εκτός τον Ρουμάνο επόπτη μετά το περιστατικό με τον Χάαλαντ

Η UEFA προειδοποίησε τους διαιτητές πως δεν θα ανεχθεί άλλα περιστατικά όπως αυτό με τον Έρλινγκ Χάαλαντ μετά το τέλος του αγώνα της Ντόρτμουντ με τη Μάντσεστερι Σίτι, όπου ένας εκ των βοηθών ζήτησε ένα αυτόγραφο από τον Νορβηγό άσο.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ενημέρωσε τους διαιτητές πως θα υπάρχουν επιπτώσεις την επόμενη φορά που κάποιος θα πράξει κάτι ανάλογο, με αυτό που έκανε ο Ρουμάνος Οκτάβιαν Σόβρε.

Η UEFA χαρακτήρισε τέτοιες συμπεριφορές ως «μη αποδεκτές» και «απαράδεκτες», ζητώντας από τους διαιτητές να μην ξεχνάνε τη θέση τους μέσα σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου.

Βέβαια, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν τα αγγλικά ΜΜΕ, ο Ρουμάνος ρέφερι προχώρησε σε αυτή την κίνηση, αλλά ζήτησε αυτόγραφα κι από άλλους ποδοσφαιριστές, προκειμένου να διοργανώσει μία εκδήλωση, όπου θα μπορούσε να τα βγάλει σε δημοπρασία για να ενισχύσει οικονομικά ένα κέντρο αποκατάστασης για άτομα που πάσχουν από αυτισμό.

Ο Σόβρε, πάντως, τέθηκε προσωρινά εκτός πινάκων διαιτησίας στη Ρουμανία, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από το ντέρμπι Κραϊόβα-Κλουζ, στο οποίο αναμενόταν να συμμετάσχει.

Υπενθυμίζεται ότι επικεφαλής της επιτροπής διαιτησίας της χώρας είναι ο Κύρος Βασάρας, με τους Ρουμάνους να αναφέρουν πως ήταν δική του η εν λόγω απόφαση.