Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ROKA

Δεν θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη...

Παραδοσιακά ο Ιανουάριος είναι ο μήνας στη διάρκεια του οποίου οι ομάδες επιχειρούν να καλύψουν τα κενά τους μέσω διορθωτικών κινήσεων στο μεταγραφικό παζάρι, ωστόσο στον Παναθηναϊκό δύσκολα θα καταγραφούν σημαντικές διαφοροποιήσεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Real News" βάσει όσων έχει διαμηνύσει ο Γιάννης Αλαφούζος στον Τσάβι Ρόκα, το ταμείο της εταιρείας παραμένει σε... μνημονιακό επίπεδο και άρα προσθήκες ηχηρές θα πρέπει να αποκλειστούν.

Μόνο για ελεύθερους και αυτούς εφόσον το αντέχουν τα οικονομικά της ΠΑΕ, θα έχει την ευχέρεια να διαπραγματευτεί ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής. Που με λίγα λόγια σημαίνει ότι η διοίκηση Αλαφούζου δεν προτίθεται ξανά να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, έστω κι αν βγαίνει ωφελημένη από το νέο σύστημα φορολόγησης των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών. 

Ως γνωστόν, η επιβάρυνσή τους στο εξής μειώνεται στο 22% από το 45% που ίσχυε μέχρι τώρα, κάτι που συνεπάγεται πολύ λιγότερα έξοδα στο "τριφύλλι", που γλιτώνει περί το 1,5 εκατ. ευρώ. Στην παρούσα φάση τo μπάτζετ της ΠΑΕ χωρίς τους φόρους ανέρχεται στα 3,5 εκατομμύρια "καθαρά", χρήματα που με τη φορολογία στο 45% εκτόξευαν το τελικό ποσό κοντά στα 6,5 εκατομμύρια. Με την διοίκηση ήδη να έχει μειώσει τις δόσεις πληρωμής των συμβολαίων σε τέσσερις (από πέντε ή και έξι), με αποτέλεσμα μόνο η μία από αυτές να χρειάστηκε να καταβληθεί εντός του 2019.