Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κολοβός: «Διάλεξα Παναθηναϊκό χωρίς δεύτερη σκέψη»

Κολοβός: «Διάλεξα Παναθηναϊκό χωρίς δεύτερη σκέψη»

Στην πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης του Παναθηναϊκού, ο Δημήτρης Κολοβός μίλησε για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του στο τριφύλλι, αλλά και για το κατά πόσο το ερυθρόλευκο παρελθόν του επηρέασε την απόφασή του.

Ακολουθεί απόσπασμα από τη συνέντευξη του 26χρονου διεθνή εξτρέμ των πράσινων σε αθλητική εφημερίδα:

Πώς αισθάνεσαι που κάνεις ένα νέο ξεκίνημα στον Παναθηναϊκό;

Είμαι πολύ χαρούμενος, ανυπομονούσα να έρθω να συναντήσω την υπόλοιπη ομάδα. Θέλω να δώσω το 100% για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε φέτος.

Έρχεσαι σε μια περίοδο αρκετά μεταβατική για τον Παναθηναϊκό. Ο σύλλογος βρίσκεται σε διαδικασία αγωνιστικής ανέλιξης. Περιμένει πράγματα από εσένα. Αυτό σου δίνει έξτρα κίνητρο; Σε βαραίνει;

Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Ο καθένας πρέπει να αποδεικνύει μέσα στο γήπεδο, σε κάθε προπόνηση, κάθε αγώνα ότι αξίζει να βρίσκεται εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο σύλλογος με εμπιστεύτηκε. Θα δίνω κάθε ημέρα το 100% και όλοι κρινόμαστε στο γήπεδο.

Πως προέκυψε ο Παναθηναϊκός; Είχες άλλες προτάσεις; Από την Ομόνοια ήθελες να φύγεις λόγω προσωπικού ζητήματος και ενώ ήσουν σε ανοδική πορεία.

Η αλήθεια είναι πως ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα και έτσι ήρθε ο Παναθηναϊκός. Έτσι υπέγραψα. Δεν χρειάζεται νομίζω να πω για άλλες ομάδες. Με ήθελε ο Παναθηναϊκός, ήθελα να έρθω εδώ και αυτό συνέβη από την πρώτη στιγμή. Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε άλλη ομάδα για εμένα, παρά μόνο ο Παναθηναϊκός.

Το ότι πέρασες από τον Ολυμπιακό, ήταν αυτός ένας λόγος να διστάσεις; Να το σκεφτείς μια δεύτερη φορά; 

Όχι, όχι καμία σκέψη απολύτως.

Όσοι παίκτες έκαναν αυτή τη διαδρομή Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, είτε απευθείας είτε μέσω άλλων ομάδων, δυσκολεύτηκαν να πετύχουν. Πέρασε, μήπως, από το μυαλό σου αυτή η ειδική συνθήκη;

Δεν μπορώ να μπαίνω σε διαδικασίες να σκέφτομαι τι έκαναν άλλα παιδιά. Πιστεύω στον εαυτό μου, θέλω να δουλέψω και να αποδείξω ότι μπορώ να σταθώ.

Σε τι κατάσταση βρίσκεσαι, σε τι επίπεδο; Έκανες προετοιμασία με την Ομόνοια;

Έκανα αρκετά πράγματα με την Ομόνοια. Πιστεύω πως είμαι στο ίδιο επίπεδο με τα άλλα παιδιά. Ίσως να χρειαζόμουν και εγώ ένα παιχνίδι, όπως έχουν οι συμπαίκτες μου, αλλά μετά τις επόμενες προπονήσεις πιστεύω πως θα είμαι ακόμη πιο καλά.