Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ριντ

Συντριβή για τον Παναθηναϊκό από την Ενισέι

Φανερά επηρεασμένος και ανέτοιμος από την ταλαιπωρία των προηγούμενων ημερών λόγω 12 κρουσμάτων κορονοϊού ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστικός κόντρα στην ανεβασμένη Ενισέι, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με το βαρύ 71-96. Ένα σκορ το οποίο αφήνει τις πρωταθλήτριες Ελλάδος χωρίς ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Eurocup.

Το «τριφύλλι» έπεσε πλέον σε ρεκόρ 1-4 και θέλει ήττα της Χατάι από την Πολκοβίτσε και δική του νίκη με την τουρκική ομάδα την τελευταία αγωνιστική με 32 πόντους διαφορά. ώστε να διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση ως μία από τις 4 καλύτερες τρίτες της α' περιφέρειας. Αν, πάντως, η Ενισέι ηττηθεί από την Πολκοβίτσε και ο Παναθηναϊκός κερδίσει, αναμένεται τριπλή ισοβαθμία στο 2-2 με τον Παναθηναϊκό να έχει αυτή την στιγμή σημαντικό χάντικαπ που πρέπει να καλύψει.

Μεγάλη πληγή η κυριαρχία της Ενισέι κοντά στην ρακέτα (48π.), πρόβλημα που επέτεινε και η απουσία της Σμιθ που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Μοναχική εμφάνιση για την Ριντ με 27 πόντους και 10 ριμπάουντ, από 14 για Σταχ και Χολμς. Από πλευράς Ενισέι ξεχώρισαν οι Πατσούρινα (23π.) και Νέιρντ (19π.).

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα της Ενισέι. Η ρωσική ομάδα βρέθηκε από νωρίς κοντά σε διψήφιες διαφορές (5-14 στο 3') χάρη στην εντυπωσιακή ευστοχία της (6/6 εντός πεδιάς). Μεγάλη «ζημιά» είχε προκαλέσει η Πατσούρινα που κυριαρχούσε κάτω από τις ρακέτες διαμορφώνοντας το 22-8 (9π.). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την Ενισέι στο +11 (17-28 στο 10') χάρη στα 6 επιθετικά ριμπάουντ της και το εύκολο σκορ στο ανοιχτό γήπεδο.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στην β' περίοδο. Η ζώνη που είχαν επιλέξει οι φιλοξενούμενες «εγκλώβισαν» τις παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη, με την Τσάστιτι Ριντ να ψάχνει ακόμα τα πατήματά της. Με 5 πόντους της Σταχ το «τριφύλλι» προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ (22-36 στο 12'), χωρίς όμως να αλλάζει κάτι ουσιαστικά στην διακύμανση με την διαφορά να εκτοξεύεται στο +20 (24-44 σστο 15' με την Πατσούρινα). Ακόμη και όταν οι Χολμς και Ριντ συνδέθηκαν με το καλάθι (31-44) η Ενισέι δεν προβληματίστηκε και αξιοποιώντας το μέγεθος των αθλητριών της «έκλεισε» το πρώτο ημίχρονο στο +18 (33-51).

Η επιστροφή από τα αποδυτήρια βρήκε «καυτή» την Σταχ με 2/2 τρίποντα, αλλά η Ενισέι είχε ξανά την απάντηση (43-59 στο 22'). Μάλιστα, με την Νέιρντ να μπαίνει για τα καλά στην εξίσωση του ματς η διαφορά ανέβηκε για πρώτη φορά στο +21 (47-68 στο 26'). Σε εκείνες τις τιμές κυμάνθηκε και η απόσταση των δύο ομάδων, καθώς η κυριαρχία της Ενισέι μέσα στο ζωγραφιστό ήταν ξεκάθαρη (36π. κάτω από την ρακέτα σε 30'). Στο φινάλε της περιόδου, ο Παναθηναϊκός είχε ένα βουνό να ανέβει, έστω για να προσεγγίσει την κερδισμένη διαφορά 8 πόντων του πρώτου ματς (57-78 στο 30').

Η επιλογή ζώνης από πλευράς Καπογιάννη στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν κατάφερε να πετύχει κάτι ουσιαστικό. Οι φιλοξενούμενες είχαν απάντηση σε κάθε πλάνο των «πράσινων» (61-90 στο 33'), με το παιχνίδι να χάνει κάθε ουσιαστικό ενδιαφέρον. Το μόνο που απέμενε να ξεκαθαρίσει ήταν η τελική διαφορά, με την coach του Παναθηναϊκού να κάνει δοκιμές σε παίκτριες και σχήματα λίγες ημέρες πριν το πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι της σεζόν. Όσον αφορά το τελικό σκορ, η διαφορά έδειξε -25 (71-96).

Τα δεκάλεπτα: 17-28, 33-51, 57-78, 71-96

Τα στατιστικά