Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
MONTESTO

Τι είπε ο Μοντέστο για Μαρινάκη, Ολυμπιακό και Νότιγχαμ

Ο  Φρανσουά Μοντέστο αποκάλυψε τα πλάνα του για τη Νότιγχαμ, τα οποία περιλαμβάνουν συνεργασία στα μεταγραφικά με τον Ολυμπιακό.

Ο Κορσικανός εκτελεί από το καλοκαίρι χρέη τεχνικού διευθυντή στους «Tricky Trees», την ίδια ώρα που επικεφαλής του scouting αλλά και των διεθνών σχέσεων του ιστορικού συλλόγου είναι ο γνώριμος από το ελληνικό πρωτάθλημα Ζοσέ Ανιγκό.

Βέβαια και οι δύο είχαν πιάσει δουλειά στη Φόρεστ πολύ πριν επικυρωθεί η ανάληψη των καθηκόντων τους, με τον Μοντέστο να παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόσληψη του Σαμπρί Λαμουσί στον πάγκο της Νότιγχαμ.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο  ένα ακόμη ερυθρόλευκο μέλος, που υπηρέτησε τον Ολυμπιακό για 25 χρόνια, ο Κούλης Δουρέκας, έχει σημαντικό ρόλο στο αγγλικό κλαμπ, αναλαμβάνοντας διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας.

Ο Μοντέστο έπαιξε σημαντικό ρόλο στον καλοκαιρινό μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, με τον Γάλλο να φιλοδοξεί να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους Reds στο ερχόμενο μεταγραφικό παζάρι προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη άνοδος στην Πρέμιερ Λιγκ.

«Τα προηγούμενα τρία χρόνια εργάστηκα στον Ολυμπιακό έχοντας τον ίδιο ρόλο και από την στιγμή που ο Μαρινάκης αγόρασε την Νότιγχαμ, συνεργάζομαι και με τις δύο ομάδες», είπε ο Κορσικανός σε συνέντευξή του στη γαλλική ιστοσελίδα sofoot.com προσθέτοντας:

«Από τον Ιανουάριο έως και σήμερα κάνω συνεχώς το δρομολόγιο Πειραιάς- Νότιγχαμ, αλλά πλέον θα δώσω βάση στη δουλειά μου εδώ. Στον Ολυμπιακό άλλωστε όλα είναι τακτοποιημένα και γίνεται τρομερή δουλειά. Ήρθε η ώρα να γίνει και εδώ το ίδιο.

Πρόκειται για δύο διαφορετικά κλαμπ, που το καθένα έχει το δικό του στιλ, αλλά εάν υπάρχει παίκτης που δεν βρίσκεται στα καλύτερά του σε μια από τις δύο ομάδες, μπορούμε να τον παραχωρήσουμε στην άλλη, προκειμένου να κάνει ένα νέο ξεκίνημα.

Σε όλα αυτά προϋποτίθεται ότι θα συμφωνούν οι προπονητές των δύο ομάδων. Το έχουμε κάνει ήδη με τον Μπουχαλάκη και τον Σουντανί.Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης πήγε στον Ολυμπιακό από την Νότιγχαμ το καλοκαίρι του 2018, ενώ το ανάποδο έγινε με τον Σουντανί το φετινό καλοκαίρι».

Όταν ρωτήθηκε πώς απόκτησε αυτή την πολύ ισχυρή σχέση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο Μοντέστο είπε:

«Είναι μια ιδιαίτερη ιστορία μαζί του. Όταν αγόρασε το σύλλογο το 2010, ήμουν ο πρώτος παίκτης που υπέγραψε. Έτσι, με εμπιστεύτηκε αμέσως. Και έπειτα ήταν τρεις τίτλοι πρωταθλήματος, δύο κύπελλα, καλές πορείες στην Ευρώπη.

 Όλα δούλεψαν, έγινα κεντρικό κομμάτι της ομάδας. Μετά, με εξέπληξε η πρότασή του. Ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλος σύλλογος, θα μπορούσε να δώσει τη δουλειά σε πολλούς άλλους πρώην παίκτες του συλλόγου. Είναι ένας μεγάλος επιχειρηματίας στην Ελλάδα και στον κόσμο, νομίζω ότι δεν είναι τρελός και είδε κάτι σε μένα που θα μπορούσε να είναι καλό για το κλαμπ. Έχει μεγάλη εμπιστοσύνη σε μένα και του είμαι πολύ ευγνώμων γι' αυτό Έχουμε μια σχέση που ξεπερνά τη δουλειά. Ήταν υπομονετικός μαζί μου γιατί αρχικά έκανα και λάθη. Είναι φυσιολογικό, αθλητικός διευθυντής στα 38 μου χρόνια χωρίς εμπειρία. Αλλά αυτός με εμπιστευόταν, και σήμερα, αν είμαι εδώ στο Νότιγχαμ, σε αυτόν το χρωστάω...».