Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
επεισόδια

«Καίει» τον Ολυμπιακό η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. - Aναφέρει τον τραυματισμό αστυνομικού

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση είναι ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με την έκθεση της Αστυνομίας και κινδυνεύει με τιμωρία από 2-4 αγωνιστικές. Οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να κληθούν αύριο σε απολογία από το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της διοργανώτριας, θα απολογηθούν την Πέμπτη ή την Παρασκευή  και εφόσον τα επεισόδια έχουν καταγραφεί και στην έκθεση του παρατηρητή της Super League 1, τότε πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 15, 4β. του Πειθαρχικού Κώδικα που απαιτεί είτε σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, είτε βιαιοπραγία κατά προσώπων, για να επιβληθεί η ποινή των αγωνιστικών και το βαρύ πρόστιμο 50.000-250.000 ευρώ. 

 Στην έκθεση της Αστυνομίας, λοιπόν, γίνεται λόγος για ρίψη αντικειμένων από άτομα με διαπίστευση του Ολυμπιακού «στις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν εκεί για την προστασία της αποστολής του ΠΑΟΚ, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός αστυνομικού». Όλα αυτά πριν από τη σέντρα του αγώνα.

Επίσης, ότι η είσοδος στον διάδρομο προς τα αποδυτήρια… «είχε σφραγιστεί, κατά παράβαση της παραγράφου 6 της σχετικής απόφασής μας, με αποτέλεσμα αμφότερες οι αποστολές να κινηθούν πεζή προς τ’ αποδυτήρια» και ότι με τη λήξη του ημιχρόνου άτομα με διαπιστεύσεις του Ολυμπιακού επιχείρησαν να μπουν στην φυσούνα, αλλά εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Τέλος καταγράφεται και η καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα λόγω της χρήσης 200 πυρσών και κροτίδων.