Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μήνυση Αγγελόπουλων κατά του πραγματογνώμονα της δίκης με τον πατέρα τους

Μήνυση Αγγελόπουλων κατά του πραγματογνώμονα της δίκης με τον πατέρα τους

Ακόμη ένα επεισόδιο στη διαμάχη μεταξύ των αδερφών Αγγελόπουλων και του πατέρα τους, Κωνσταντίνου, έρχεται να προστεθεί, αφού οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός μήνυσαν τον αναπληρωτή καθηγητή Νευρολογίας Νικόλαο Σκαρμέα.

Ο εν λόγω καθηγητής είχε διοριστεί από το δικαστήριο ως ανεξάρτητος πραγματογνώμονας, όταν οι αδερφοί είχαν αποφασίσει να λύσουν τις διαφορές με τον πατέρα τους στη Δικαιοσύνη, ισχυριζόμενοι ανικανότητα του ιδίου να διοικεί τις επιχειρήσεις. Ο Σκαρμέας, όμως, είχε παίξει καταλυτικό ρόλο στην κατάρριψη των ισχυρισμών τους και την πρωτόδικη δικαίωση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, αφού είχε αποφανθεί πως παρά τα όποια προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει, διατηρεί άθικτες τις νοητικές του λειτουργίες.

Βασιζόμενοι, όμως, στην έκθεση των τεχνικών τους συμβούλων, καθηγητών Νευρολογίας και Ψυχιατρικής, Κωνσταντίνου Βουμβουράκη και Χαράλαμπου Παπαγεωργίου, τα αδέρφια κατέθεσαν μήνυση στις 10 Απριλίου στον Σκαρμέα, όπως αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ της η «Real News», κάνοντας λόγο για «μαϊμού» πραγματογνωμοσύνη και καταλογίζοντας μεροληψία του καθηγητή υπέρ του πατέρα τους. Τον κατηγορούν, επίσης, για ψευδορκία και επιμένουν ότι τα προβλήματα του πατέρα τους παρακωλύουν τη διαμόρφωση της βούλησης ή της κρίσης του.

Στη μηνυτήρια αναφορά τους, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι ισχυρίζονται πως ο πατέρας τους σημειώνει αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά τα τελευταία χρόνια, πάσχοντας από εκφυλιστική και μη επιδεχόμενη ιάσεως νόσο. Γι’ αυτό τον λόγο, όπως αναφέρουν, δέχονται τις παραινέσεις των ιατρών, ώστε να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και των επιχειρήσεων.

Παράλληλα, οι ίδιοι σχολιάζουν ότι διαφορετικά πράγματα αποτυπώνονται στο βιντεοσκοπημένο υλικό, όπου ο πατέρας τους υποβάλλεται σε μερικές δοκιμασίες για να εξεταστούν οι νοητικές του λειτουργίες και διαφορετικές είναι οι καταγραφές του Σκαρμέα στην έκθεσή του. Υποστηρίζουν, δε, ότι αδυνατεί να απαντήσει σε απλούστατες ερωτήσεις και πως αυτό έχει οδηγήσει σε οικονομικά προβλήματα των εταιρειών, για τα οποία ευθύνεται η νυν σύζυγός του, Γέλη.

Ο Σκαρμέας, όμως, απάντησε σε όλους αυτούς τους ισχυρισμούς, ζητώντας να μην ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του και να τεθεί στο αρχείο η μήνυση, καθώς, όπως υποστηρίζει, δεν έχει καταθέσει κανένα ψευδές περιστατικό, ούτε και έχει αποκρύψει την αλήθεια. Όλα αυτά τα έκανε, ενώ στις 24 Ιουνίου κατέθεσε έγγραφες εξηγήσεις στις αρχές, χαρακτηρίζοντας τη μήνυση αβάσιμη και ψευδή.

Ο καθηγητής, δε, ζητά να βιντεοσκοπηθεί η εξέτασή του, ώστε να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια. Αναφορικά με τα θέματα που αντιμετωπίζει ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, ο ίδιος επιμένει στις θέσεις που είχε εκφράσει και μέσω της έκθεσής του, όπου ισχυριζόταν πως έχει μεν κάποια νοητικά ελλείμματα αναφορικά με την έκφραση του λόγου, αλλά δεν εμφανίζει σοβαρή διαταραχή πολλαπλών νοητικών λειτουργιών, οδηγουσών σε σαφή ελλείμματα ως προς την καθ' ημέρα ατομική, οικογενειακή και επαγγελματική δραστηριότητα.