Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Συνταρακτικές εξελίξεις στη EuroLeague: Σκέφτεται να παραιτηθεί ο Μπερτομέου!

Συνταρακτικές εξελίξεις στη EuroLeague: Σκέφτεται να παραιτηθεί ο Μπερτομέου!

Εξελίξεις αναμένονται μετά και τη χθεσινή συνεδρίαση των μετόχων της EuroLeague στη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ομάδες έθεσαν μια σειρά από «καυτά» ζητήματα στον επικεφαλής της διοργάνωσης, Τζόρντι Μπερτομέου, εκφράζοντας απορίες για τα συνεχιζόμενα περιορισμένα έσοδα σε συνδυασμό με τα υπερβολικά έξοδα. Μάλιστα, τα κλαμπ αποφάσισαν να συνεδριάσουν σήμερα χωρίς τον Καταλανό δικηγόρο παρόντα, κάτι που φέρεται να τον έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα και να σκέφτεται ακόμη και την παραίτηση!

Υπενθυμίζεται πως ήδη από την περασμένη σεζόν υπήρξε η κίνηση ομάδων κατά του Μπερτομέου, στην οποία συμμετείχαν οι δύο ελληνικές ομάδες (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ) κι οι Μακάμπι, ΤΣΣΚΑ, Εφές, Αρμάνι και Ζαλγκίρις, πετυχαίνοντας να «ψαλιδίσουν» τις αρμοδιότητές του και τη δυνατότητά του να αποφασίζει κατά το δοκούν και δίχως να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, όπως συνέβαινε εδώ και μια 20ετία.

Οι ομάδες παρουσιάζονται έντονα δυσαρεστημένες από το γεγονός ότι τα έσοδα παραμένουν περιορισμένα, ενώ ταυτόχρονα τα έξοδα παραμένουν υψηλά, τόσο τα λειτουργικά, όσο και αυτά που προβλέπονται για το EuroCup. Μάλιστα, για τον λόγο αυτό έχει πέσει στα τραπέζι να «πασάρει» η EuroLeague τη συγκεκριμένη διοργάνωση στη FIBA για να συγχωνευτεί με το Basketball Champions League.