Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Συγκινητικός Πετρούνιας: «Θα κάνω τα πάντα για να επιστρέψω στην κορυφή, αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα και τις κόρες μου»

Συγκινητικός Πετρούνιας: «Θα κάνω τα πάντα για να επιστρέψω στην κορυφή, αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα και τις κόρες μου»

Την πρωτιά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου έθεσε ως στόχο ο Λευτέρης Πετρούνιας, αμέσως μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Τόκιο, το οποίο αφιέρωσε στην Ελλάδα και τις κόρες του.

Αναλυτικά όσα τόνισε ο Έλληνας πρωταθλητής:

«Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα και τις κόρες μου. Αισθάνομαι γεμάτος. Ήταν ένας εξαιρετικός τελικός. Ήταν ένας πολύ δύσκολος τελικός. Η διαχείρισή του ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Είμαι γεμάτος και ευτυχισμένος που είμαι ξανά στα μετάλλια μίας τόσο μεγάλης διοργάνωσης μετά από όσα έχω περάσει. Μου μένει όμως μία γλυκόπικρη γεύση γιατί μου αρέσει να κερδίζω. Να είστε σίγουροι ότι θα ξανακερδίσω. 

Σχετικά με το πώς νιώθει, σχολίασε: «Δικαίωση, ότι καλώς συνέχισαν να πιστεύουν όσοι πίστευαν σε μένα και με στήριζαν στις δύσκολες στιγμές. Είναι και απάντηση σε όσους πίστεψαν ότι δεν θα καταφέρω να επιστρέψω μετά το χειρουργείο».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην επόμενη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων, τονίζοντας πως θέλει να ολοκληρώσει την καριέρα του με ένα ακόμα χρυσό: «Εννοείται ότι θα τα πούμε στο Παρίσι. Δεν κλείνει η καριέρα με τρίτη θέση, κλείνει με πρωτιά»