Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Nations League

Nations League: Η κατάκτηση του τροπαίου έφερε στους Γάλλους 10,5 εκ. ευρώ

Η κατάκτηση του Nations League από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γαλλίας, δεν σηματοδότησε μόνο το δεύτερο τρόπαιο (σ.σ. μετά το Μουντιάλ του 2018) υπό την τεχνική καθοδήγηση του Ντιντιέ Ντεσάμπ, αλλά είχε και οικονομικά οφέλη.

Οπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα το «RMC Sport», η UEFA θα δώσει στην γαλλική ομοσπονδία ένα ποσό της τάξης των 10,5 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα έξι, αφορούν στην κατάκτηση του Nations League. 

Τα έξοδα στην πορεία των «πετεινών» μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου (σ.σ. μετακινήσεις και διαμονή) υπολογίζονται σε περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ και κατά συνέπεια το «καθαρό» ποσό, φθάνει στα 5,5 εκ. ευρώ. Από αυτά τα χρήματα, το 30% θα δοθεί ισόποσα στα μέλη της αποστολής (σ.σ. 23 ποδοσφαιριστές και 17 άτομα επιτελείου), που υπολογίζεται πως θα εισπράξουν από περίπου 55.000 ευρώ έκαστος. Οσον αφορά τα μετάλλια του νικητή, ο Ολιβιέ Ζιρού και ο Ενγκολό Καντέ δεν θα έχουν την δυνατότητα να παραλάβουν το ενθύμιο, καθώς απουσίασαν από το final four, που φιλοξενήθηκε στην Ιταλία.