Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μειώθηκε κατά πολύ το μπάτζετ της Φενέρ - Διαφωτιστικός ο πρόεδρός της

Μειώθηκε κατά πολύ το μπάτζετ της Φενέρ - Διαφωτιστικός ο πρόεδρός της

Η Φενέρμπαχτσε βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο.

Αποχώρησε ο προπονητής Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ενώ έχουν φύγει από την ομάδα και οι Λουίτζι Ντατόμε, Νίκολα Κάλινιτς, Ντέρικ Ουίλιαμς, Τζόφρι Λοβέρν. Σύντομα θα φύγει και ο Κώστας Σλούκας.

Ο Αλί Κοτς προχώρησε σε δηλώσεις για την κατάσταση στην ομάδα. Ο πρόεδρος της Φενέρ ανέφερε πως το μπάτζετ της ομάδας θα πέσει από τα 30 εκατ. δολάρια στα 18 με 20. Δηλαδή θα υπάρξει μείωση σχεδόν 12 εκατομμυρίων.

Συγκεκριμένα, τόνισε: «Από τα 30 εκατομμύρια δολάρια το μπάτζετ έπεσε στα 18-20. Έπρεπε να γίνει. Πρέπει να δούμε γιατί φτάσαμε εδώ. Το χρέος του μπασκετικού τμήματος είναι το μισό του ποδοσφαιρικού. Οι δρόμοι μας με τον Ζοτς χώρισαν. Μας έδωσε συμβουλές και τον ευχαριστούμε. Το να αντικαταστήσεις τον Ομπράντοβιτς δεν είναι εύκολο για καμία ομάδα. Οι Σεμί Οζσόι (αντιπρόεδρος) και Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι (GM) έκαναν φοβερή δουλειά μέσα σε 15 μέρες.

Φέραμε ένα εξαιρετικό όνομα, το οποίο και έγινε αποδεκτό με ενθουσιασμό από τον κόσμο που γνωρίζει μπάσκετ. Ήταν έκπληξη για πολλούς. Δεν το περίμεναν, αλλά κάναμε καλή δουλειά. Υπάρχουν ακόμα μερικά βήματα που πρέπει να γίνουν για το ρόστερ. Αν κοιτάξουμε τους αριθμούς, τα πάμε πολύ καλά, ειδικά όσον αφορά την σχέση κόστους-απόδοσης. Θα δούμε τα αποτελέσματα στο γήπεδο».