Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι έχουν τα δεδομένα για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια - Πότε θα είναι έτοιμο

ΒΙΝΤΕΟ: Οι εξελίξεις για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια - Πότε θα είναι έτοιμο

Το «σπίτι» της ΑΕΚ ήταν εξαρχής ο πρώτος στόχος που είχε θέσει ο Μάκης Αγγελόπουλος με τον ερχομό του στην Ένωση, ώστε να υπάρχει μια βάση, πάνω στην οποία θα «χτιστούν» οι επόμενες γενιές.

Το χρονοδιάγραμμα έλεγε αρχικά πως η ΑΕΚ θα μετακόμιζε στα Άνω Λιόσια στις αρχές της σεζόν 2019-20 ή έστω στα μέσα αυτής. Τα γραφειοκρατικά θέματα, όμως, αρχικά και η πανδημία του κορονοϊού στη συνέχεια έβαλαν «φρένο» όχι μόνο στη μετακόμιση, αλλά και στις ετοιμασίες και στις βελτιώσεις που έπρεπε να γίνουν.

Πλέον, μετά και το τέλος του lockdown και τη σταδιακή άρση των μέτρων στη χώρα, οι κιτρινόμαυροι πήραν και το τελευταίο έγγραφο που περίμεναν και το μόνο που έχει απομείνει είναι οι υπογραφές, ώστε να περάσει το γήπεδο επίσημα στα χέρια τους.

Οι άνθρωποι της κιτρινόμαυρης ΚΑΕ μετρούν αντίστροφα και στα μέσα Ιουνίου υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί το θέμα. Μάλιστα, πηγαίνουν καθημερινά μαζί με εμπειρογνώμονες στο κλειστό της πάλης, ώστε να ελέγξουν τους χώρους και να καταγράψουν λεπτομερώς όλα όσα χρειάζονται.

Νέα καθίσματα έχουν μπει ήδη στο γήπεδο, ενώ αναμένεται και το παρκέ, για το οποίο έχει γίνει ειδική παραγγελία από το εξωτερικό.

Αυτό θα είναι το νέο «σπίτι» της ΑΕΚ

Ωστόσο, αυτό που έχει στεναχωρήσει και προβληματίσει κάπως τους ανθρώπους της ΚΑΕ είναι πως δεν θα μπορέσουν εξαρχής να δημιουργήσουν το φαντασμαγορικό γήπεδο που είχαν στο μυαλό τους, τη στιγμή που χρειάζονταν περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ απλά και μόνο για να πάει η ομάδα στο γήπεδο. Κι αυτό, διότι η νόσος Covid-19 έφερε κρίση σε αρκετούς τομείς και ειδικά στον οικονομικό.

Δεν είναι μόνο ότι «πάγωσαν» εργασίες και βελτιώσεις, αλλά και το γραφειοκρατικό κομμάτι που θα μπορούσε να είχε τελειώσει νωρίτερα, αλλά και ότι οι επενδυτές -κάποιοι έκαναν δεύτερες σκέψεις, λόγω κρίσης- δεν βρέθηκαν στον βαθμό που περίμεναν οι κιτρινόμαυροι. Τουλάχιστον όχι ακόμα.

Ο Αγγελόπουλος, πάντως, πραγματοποιεί ακόμα ραντεβού και μιλάει με αρκετούς από αυτούς, γνωστοποιώντας τους το τι ετοιμάζεται.

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, πως αν και στην αρχή τα πράγματα δεν μοιάζουν ιδανικά, οι σκέψεις για τη συνέχεια είναι διαφορετικές, καθώς το νέο «σπίτι» της ΑΕΚ υπάγεται στο πρότζεκτ «Φυλή 2021», στου οποίου τα πλάνα είναι μια «μικρή πολιτεία», με τη «Βασίλισσα» να αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα κομμάτια της.

Η μετακόμιση τώρα σε ένα λειτουργικό γήπεδο σχεδιάζεται σε πιο ήπιο ρυθμό, με την ΑΕΚ να θέλει να μπει στα Άνω Λιόσια, αν όχι τον Σεπτέμβριο, τουλάχιστον σίγουρα μέχρι τα Χριστούγεννα, γιατί κρίνεται ότι αρκετά έχει καθυστερήσει το όλο θέμα.

Το κλειστό θα «χτιστεί» σιγά σιγά και με βάση τις εξελίξεις πάντα, μέχρι να πάρει την τελική μορφή που θέλουν οι άνθρωποι της ομάδας και να δουν το όραμά τους να γίνεται πραγματικότητα.