Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Παπαδόπουλος

Αυτά είναι τα δεδομένα για την υπόθεση του Μάνου Παπαδόπουλου

Η υπόθεση της παραμονής ή της αποχώρησης του Μάνου Παπαδόπουλου στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ παραμένει «ανοιχτή» και είναι αρκετά περίπλοκη, ενώ στο θέμα του Φραγκίσκου Αλβέρτη όλα δείχνουν πως οι δύο πλευρές οδεύουν προς λύση της συνεργασίας τους.

Οι  έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης και ο εμβληματικός αρχηγός τους, Φραγκίσκος Αλβέρτης, φαίνεται πως θα τραβήξουν χωριστούς δρόμους, ύστερα από σχεδόν 20 χρόνια. Το θέμα του «Φράγκι» με τα τωρινά δεδομένα μοιάζει πιο ξεκάθαρο και εκείνο του Μάνου Παπαδόπουλου πιο περίπλοκο, την ώρα που στο πράσινο «στρατόπεδο» τηρούν... σιγή ιχθύος.
                                                                              
Ο Μάνος Παπαδόπουλος μαζί με τον Τάκη Τριαντόπουλο ανέλαβαν να «τρέξουν» την ομάδα, μετά την απομάκρυνση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και στην ουσία πήραν τα... κλειδιά των πρωταθλητών Ελλάδας πριν από δύο εβδομάδες. 

Αντιλαμβάνεται κανείς πως η παρουσία τους δεν έχει να κάνει μόνο με ζητήματα πρεστίζ, αλλά και με την «επόμενη μέρα» της ομάδας και τη σταθερότητά της σε όλους τους τομείς. Στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ άπαντες αντιλαμβάνονται πως μία πιθανή απουσία του από το «τριφύλλι» της επόμενης σεζόν θα αποτελέσει τεράστιο χτύπημα στη δομή της ομάδας και το «χτίσιμο» του ρόστερ. 

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή όλα είναι στον... αέρα και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί οριστικό και «τελειωμένο». Με άλλα λόγια, ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος ούτε για την παραμονή του, που μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες θεωρούταν σίγουρη, ούτε όμως και για την αποχώρησή του, για την οποία αρκετοί μιλούν σαν να είναι δεδομένη. 
 
Η πρόταση που έχει δεχτεί από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης είναι λογικό να επιφέρει μεγάλο προβληματισμό στον επί 33 χρόνια στρατιώτη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ θα αγωνίζεται στην Euroleague και την νέα σεζόν και έχει ως «συμπαίκτη» της την Gazprom, που θέλει να στρώσει ένα... χαλί εκατομμυρίων στη Ρωσία για τη δημιουργία ενός ρόστερ στο πιο υψηλό επίπεδο. 

Στη Ζενίτ γνωρίζουν πως ένα στέλεχος με την πείρα και τις γνώσεις του Παπαδόπουλου μπορεί να αλλάξει το status της ομάδας. 

Η τελική απόφαση, φυσικά, ανήκει στον ίδιο και δεν μπορεί να παρθεί μέσα σε ένα βράδυ. Γι' αυτό και ο Μάνος Παπαδόπουλος ζυγίζει προσεκτικά όλα τα δεδομένα και τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν νέες συζητήσεις εντός του «τριφυλλιού». 

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, η σχέση του προσωπικά με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και γενικότερα με την οικογένεια του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ κάθε άλλο παρά διαταραγμένη θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι. Είναι χαρακτηριστικό πως οι «πράσινοι» δεν σκέφτονται το μέλλον τους χωρίς εκείνον. 

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω και έχει γίνει γνωστό τις τελευταίες ώρες, στην περίπτωση του Αλβέρτη τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Προς το παρόν το «διαζύγιο» δεν είναι ακόμα 100% οριστικό, καθώς δεν έχουν «πέσει» υπογραφές και η κατάσταση θα αποσαφηνιστεί πλήρως τις επόμενες ώρες. Όμως, το πιθανότερο σενάριο φέρνει μία από τις «σημαίες» του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ εκτός του ΟΑΚΑ.