Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διώξεις για διαφθορά στο Μουντιάλ του 2006, «αγγίζουν» και τον Μπεκενμπάουερ

Διώξεις για διαφθορά στο Μουντιάλ του 2006, «αγγίζουν» και τον Μπεκενμπάουερ

Μπορεί να έχουν περάσει 13 χρόνια από τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006, αλλά οι έρευνες για παρατυπίες και σκάνδαλα δεν έχουν σταματήσει.

Όπως έγινε γνωστό, ασκήθηκε δίωξη κατά τριών Γερμανών πρώην αξιωματούχων της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, καθώς και ενός Ελβετού πρώην αξιωματούχου της FIFA.

Συγκεκριμένα, κατηγορίες απαγγέλθηκαν κατά του Χορστ Σμιτ, του Τεό Τσβάντσιγκερ και του Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, αλλά και του Ελβετού Ουρς Λίνσι. Και οι τέσσερις αρνούνται ότι διέπραξαν οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

Ωστόσο, οι διώξεις «αγγίζουν» και τον Φραντς Μπεκενμπάουερ, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της επιτροπής διεκδίκησης του Μουντιάλ από τη Γερμανία και κατόπιν ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής.

Η αρμόδια εισαγγελία έχει εντοπίσει «ανωμαλίες» στη χορήγηση δανείου ύψους 9,14 εκατ. ευρώ που ζήτησε το 2002 ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου. Το ποσό δόθηκε από τον Καταριανό Μπιν Χαμάμ υπό τη μορφή δανείου και παρουσιάστηκε ως ποσό που χορηγήθηκε για την τελετή έναρξης του Μουντιάλ.