Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Moto GP: Εύκολη νίκη για τον Βινιάλες στη Μαλαισία (ΦΩΤΟ)

Moto GP: Εύκολη νίκη για τον Βινιάλες στη Μαλαισία (ΦΩΤΟ)

Σε μία εύκολη υπόθεση νίκης μετέτρεψε τον αγώνα στη Μαλαισία ο Βινιάλες.

Στην εκκίνηση ο Κουαρταραρό έχασε πολλές θέσεις και έπεσε πίσω, με τον Μίλερ να είναι αυτός που έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή. Ωστόσο και ο Μάρκεθ κέρδισε πολλές θέσεις και από 11ος κατάφερε να στρίψει 5ος.

Ο Βινιάλες ξεπέρασε στον πρώτο γύρο το εμπόδιο του Μίλερ που άρχισε να χάνει θέσεις και τέθηκε επικεφαλής από τον πρώτο γύρο. Και ο Μάρκεθ πέρασε τον Μίλερ και άρχισε να καταδιώκει τον Βινιάλες.

Πιο πίσω ο Ντοβιτσιόζο βρέθηκε 3ος, με τον Ρόσι να τον πιέζει από τη μέση του αγώνα και μετά για να τον περάσει.

Με τον Βινιάλες να έχει κάνει μεγάλη διαφορά από τον Μάρκεθ, το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε στην «μάχη» Ντοβιτσιόζο-Ρόσι. Ο Ρόσι προσπαθούσε, περνούσε και ο Ντόβι είχε πάντα απάντηση και ξανακέρδιζε τη θέση. Έτσι πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Ο Βινιάλες πήρε μια άνετη και εύκολη νίκη, λοιπόν, ο Μάρκεθ όντας πρωταθλητής δεν πίεσε και αρκέστηκε στη 2η θέση και ο Ντοβιτσιόζο άντεξε και κράτησε πίσω του τον Ρόσι που έδειξε παρά την 4η θέση του πως παραμένει ανταγωνιστικός.

Ο Ρινς πίεσε και αυτός τον Ρόσι, αλλά έμεινε 5ος, με τον Μορμπιντέλι 6ο και τον Κουαρταραρό μόλις 7ο σε μια κακή μέρα για τον Γάλλο. Οι Πετρούτσι και Μιρ συμπλήρωσαν τη δεκάδα.

Να σημειώσουμε, τέλος, πως ο Μιρ χτύπησε και έριξε τον Ζαρκό και γι’ αυτό πήρε ποινή που δεν του στέρησε, όμως, τη 10η θέση.

Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα: