Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Moto GP: «Σπάει» όλα τα ρεκόρ στη Μαλαισία ο Κουαρταραρό (ΦΩΤΟ)

Moto GP: «Σπάει» όλα τα ρεκόρ στη Μαλαισία ο Κουαρταραρό (ΦΩΤΟ)

Για ακόμη μία φορά ο Φάμπιο Κουαρταραρό καταφέρνει να πρωταγωνιστήσει και να κάνει τον καλύτερο χρόνο στα πρώτα και τα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά.

Στην πρώτη περίοδο είχε πολύ καλό ρυθμό από την αρχή. Πέρασε τον Μορμπιντέλι που ήταν δεύτερος στην κατάταξη και τον Μάβερικ Βινιάλες που ήταν τρίτος, ενώ ο Μαρκ Μάρκεθ με τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο πήραν την τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα. Ρινς, Αλέιξ Εσπαργκαρό, Βαλεντίνο Ρόσι, Κράτσλοου και Μίλερ συμπλήρωσαν τη δεκάδα.

Ο Μιγκέλ Ολιβέιρα, που είχε τη σοβαρή πτώση στο προηγούμενο Grand Prix της Αυστραλίας στα τέταρτα ελεύθερα δοκιμαστικά, έκανε μόλις τέσσερις γύρους, με τον καλύτερό του χρόνο να είναι έξι δευτερόλεπτα πάνω από τον ρυθμό των πρώτων. Μάλιστα, μπήκε στο γκαράζ με περισσότερο από ένα τέταρτο να απομένει.

 Στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών, ο Κουαρταραρό ήταν και πάλι ο γρηγορότερος, ρίχνοντας τον χρόνο του αρκετά.

Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο και ο Βαλεντίνο Ρόσι τον ακολούθησαν στην τριάδα, με τον Μορμπιντέλι και τον Μίλερ να καταλαμβάνουν την τέταρτη και την πέμπτη θέση. Αλέιξ Εσπαργκαρό, Κράτσλοου, Μπανάια, Βινιάλες και Ρινς συμπλήρωσαν τη δεκάδα, ενώ Μιρ, Πετρούτσι και Μαρκέθ έφτασαν στην 11η, τη 12η και τη 13η θέση αντίστοιχα.

Σε αυτή την περίοδο, ο Μιγκέλ Ολιβέιρα δεν εμφανίστηκε καθόλου, μένοντας χωρίς κάποιον συμπληρωμένο γύρο.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα από την πρώτη και τη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών:

FP2

FP1