Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Moto GP: Απόλυτα κυριάρχος ο Μάρκεθ - Νίκη και στην Αυστραλία (ΦΩΤΟ)

Moto GP: Απόλυτα κυριάρχος ο Μάρκεθ - Νίκη και στην Αυστραλία (ΦΩΤΟ)

Ο Μαρκ Μαρκέθ πήρε μία «μυαλωμένη» νίκη στο Phillip Island της Αυστραλίας, τερματίζοντας μπροστά από τον Καλ Κράτσλοου και τον Τζακ Μίλερ.

Από το ξεκίνημα του αγώνα φαινόταν ότι θα γίνει μια μεγάλη «μάχη» με σπουδαία προσπεράσματα, με τον Βαλεντίνο Ρόσι να μην ξεκινάει καλά, αλλά και τον Μαρκέθ να μένει πιο πίσω.

Για τους επόμενους γύρους δόθηκε μία πολύ «κλειστή» μάχη ρόδα με ρόδα μεταξύ επτά αναβατών, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν, πέραν των συνηθισμένων, και ο Καλ Κράτσλοου.

Όμως, στη συνέχεια άρχισε να ξεκαθαρίζει το τοπίο, με τους Μαρκέθ και Βινιάλες να δίνουν μια μεγάλη «μάχη» για όλο το υπόλοιπο παιχνίδι για την κατάκτηση της νίκης.

Ο Μάβερικ Βινιάλες, που στην εκκίνηση είχε χάσει πολλές θέσεις, βρήκε ρυθμό, άρχισε να περνά έναν-έναν κάθε οδηγό που έβρισκε στον δρόμο του και έφτασε στην πρώτη θέση.

Ο Μάρκεθ που έκανε ένα αγώνα τακτικής, ξεπέρασε όλα τα εμπόδια, ιδίως εκείνο του Καλ Κράτσλοου και βρέθηκε πίσω από τον Βινιάλες.

Στο γκρουπ πίσω από τον Καλ Κράτσλοου γινόταν πάλι… κόλαση, με τους οδηγούς να περνούν ο ένας τον άλλον.

Στον τελευταίο γύρο, ο Μάρκεθ έκανε την επίθεσή του τελικά και κατάφερε να περάσει τον Βινιάλες που προσπάθησε, αλλά μάταια να επανακτήσει την πρώτη θέση.

Στη συνέχεια μάλιστα και λίγο πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας, ο Βινιάλες έχασε τον έλεγχο και είχε πτώση που του στοίχισε και τη δεύτερη θέση, μένοντας εν τέλει εκτός, με τον Μαρκέθ από την πλευρά του να κατακτάει την 11η νίκη.

Δείτε τα αποτελέσματα: